دنیای قلم -چای ترش دم نوشی بسیار عالی برای یک عصر دل انگیز است. دم نوشی که خواص بی نظیری دارد می توانید مقداری از آن را هر چند روز یکبار میل کنید.
چای ترش حاوی مقادیر بالایی ویتامین D، ویتامین C، ویتامین A، آهن، کلسیم، پتاسیم، اسید سیتریک و آنتی اکسیدان ها و آنتوسیانین است . چای ترش، رنگ قرمز و طعم ترش دارد و در سراسر جهان در تابستان و زمستان به عنوان یک نوشیدنی سرد و گرم کم کالری و بدون کافئین استفاده می شود.
۱۵ تا ۳۰ درصد چای ترش را اسیدهای آلی تشکیل میدهند. اسید مالیک، اسید تارتاریک و اسید سیتریک از اسیدهای آلی موجود در چای ترش هستند. این ترکیبات در بسیاری از میوهها از جمله انگور نیز یافت میشوند. آنها به افزایش ایمنی بدن، داشتن پوستی بهتر، کاهش فشار و کلسترول خون، کنترل التهابات و بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک میکنند.
اگر فشار خون شما بالا است، برای پایین آوردن آن چای ترش بنوشید. چای ترش به پایین آوردن فشار خون مشهور است. علت تاثیر چای ترش بر فشار خون این است که دارای خواص ضد التهابی و دیورتیک (ادرارآور) است.اما برای اینکه خوب جواب بدهد باید به مدت چند هفته روزی ۳ فنجان چای ترش بنوشید.
در زندگی پرشتاب امروز، مشاهده میکنیم بسیاری از آدمها با مشکلات سلامتی مرتبط با کلسترول دست به گریبان هستند، که شایعترین آن افزایش میزان کلسترول LDL است. این دمنوش سرشار از آنتیاکسیدان است که برای پایین آوردن کلسترول LDL یا کلسترول بد مفید است. این در نهایت خطر حملهی قلبی، سکته، و هرگونه بیماری قلبی عروقی را پایین میآورد.
چای ترش برای کسانی که به دیابت نوع دوم مبتلا هستند نیز یک نعمت است. چای ترش دارای خواص هایپولیپیدمیک و هیپوگلیسمی است که میزان قند خون را پایین میآورد.
خوب این نیز یکی دیگر از کارکردهای آنتیاکسیدان موجود در این نوشیدنی است که رادیکالهای آزاد را در بدن، بافتها، و سلولها خنثی میکند. برای همین از بدن در برابر این عوامل مخرب محافظت میکند.
بیشتر بخوانید : چای ماسالا + طرز تهیه؛ خواص و مضرات
نوشیدن دمنوش گرم انقباضات دردناک پریودی را تسکین میدهد. اما برای تسکین فوری دمنوش خود را به چای ترش ارتقا دهید.
چای ترش سرشار از فلاوونوئیدهایی است که خاصیت ضدافسردگی دارند، برای همین با افسردگی مبارزه میکند. این نوشیدنی سیستم عصبی را تسکین میدهد، و با آرام کردن ما تعداد حملات اضطراب را کاهش میدهد.
چای ترش میتواند عملکرد روده و مثانه را بهبود ببخشد. چون دارای خاصیت دیورتیک است که ادرار را افزایش میدهد و تحرکات روده را تنظیم میکند. همچنین برای درمان یبوست و سوءهاضمه و بهبود سلامت کلی دستگاه گوارش مفید است.
درست کردن چای ترش کار سختی نیست و میتوان آن را به راحتی با موادی مانند لیمو یا عسل از نظر بهبود سلامتی قوی تر هم کرد.
۴ فنجان آب یک چهارم فنجان چای ترش یک تا دو قاشق عسل لیمو یا برگ نعنا برای طعم دهی بیشتر
دو فنجان آب را در یک ظرف به جوش آورید و چای خشک را در آن بریزید و سپس گاز را خاموش کنید. صبر کنید رنگ مایع قرمز تیره شود. سپس دو قاشق عسل را به آن اضافه کرده و هم بزنید. چای را در فنجان بریزید و میل کنید. این چای را میتوانید سرد یا گرم بخورید.
در این روش میتوانید چای را بهصورت سرد سرو کنید. در یک پارچ بزرگ آب سرد ریخته و ۱۵ الی ۲۰ گرم چای ترش را به آن اضافه کنید. ۱۲ ساعت پارچ را در یخچال بگذارید. بعد از اتمام این بازه زمانی، میتوانید بهوسیله شیرینکنندههای مختلف یا چوب دارچین این نوشیدنی را میل کنید.
چای ترش در کنار خوبی هایی که دارد مضراتی هم دارد. ممکن است باعث افت شدید فشار خون و قند خون شود. در دوران بارداری نباید از آن استفاده کنید. چای ترش باعث ازدیاد اسید معده می شود.