دنیای قلم -نشریه مطرح فوربس دیروز شنبه در گزارشی به تازهترین تحرکات جهانی ویروس هندی که هفتههاست به ویروس «دلتا» شهرت یافته، پرداخته است. آنطور که از اقدامات و تدارک محدودیتهای جدید در کشورها حتی کشورهای واکسینهشده برمیآید، بازگشت دوباره این ویروس به نوعی دولتها را نگران کرده است.
فوربس گزارش را این گونه آغاز میکند: «گونه ویروس دلتا که برای نخستینبار در هند شناسایی شد و نسبت به سویههای ویروس کرونا شدت بیشتری دارد، از 5 ژوئن (15خرداد) عامل حدود10 درصد از تمام ابتلاهای جدید در ایالات متحده است که باعث شیوع کووید19 در کشورهایی دیگر مانند استرالیا و چند کشور اروپا و شرق آسیا شده است.
در گزارش فوربس به واکنش سازمان بهداشت جهانی هم اشاره شده است: «دکتر مایکل رایان مدیر اجرایی برنامه اضطراری جهانی WHO روز جمعه در نشستی خبری گفت: انتشار این گونه کووید19 به این معناست که مردم باید اقدامات بهداشت عمومی مانند استفاده از ماسک، ضدعفونی مکرر و فاصله اجتماعی را با احتیاط و دقت بیشتری ادامه دهند. واکسینه شدهها هم میتوانند ناقل باشند همچنین دکتر بروس آیلوارد، مشاور ارشد سازمان بهداشت جهانی به نکته تعجببرانگیز و مهمی اشاره کرده است: «افراد کاملا واکسینه شده هم باید این مراقبتهای ایمنزا را انجام دهند». او تاکید کرده که همه مردم میتوانند در نهایت به عنوان بخشی از زنجیره انتقال باشند، حتی اگر هر دو دوز واکسن را دریافت کرده باشند.در بخش دیگری از گزارش فوربس آمده است: دکتر ماریا ون کرخووه، سرپرست فنی سازمان بهداشت جهانی در کووید19 گفته است: در عین حال که واکسنها «به طرز باورنکردنی در جلوگیری از تشدید بیماری و مرگ و میر ناشی از آن» از جمله در برابر نوع دلتا موثر هستند اما باید تصریح کرد که گونه ویروس دلتا «یک نوع خطرناک» به شمار میآید که ممکن است شیوع آن عواقب خطرناکی به دنبال داشته باشد.
منبع: خراسان