دنیای قلم -مرغ ترش یک غذای شمالی بسیار پرطرفدار است که در هرجای ایران که زندگی می کنید می توانید ان را تهیه کنید.
مرغ :نصف یک عدد تخم مرغ: 2 عدد جعفری و گشنیز :500 گرم لپه :1 پیمانه آبلیمو :به میزان لازم نمک، فلفل و زردچوبه :به میزان لازم
لپه را بشویید و یکی دو ساعت از قبل خیس دهید سپس با مرغ و مقداری آب و نمک روی حرارت قرار دهید تا بپزند. سبزی ها را خیلی ریز خرد کنید و داخل مقداری روغن سرخ کنید.
بعد از پخت مرغ و لپه ، سبزی سرخ شده و آبلیمو را به آن اضافه کنید . تخم مرغ ها را هم بزنید تا یکدست شوند.
در 10 دقیقه آخر پخت به مخلوط مرغ اضافه کنید . بعد حرارت را خاموش کنید و مرغ را کنار برنج سرو کنید.
بیشتر بخوانید : طرز تهیه سوپ جو رستورانی و بسیار خوشمزه و مجلسی
برای خوشمزه تر شدن سبزی این غذا باید گشنیز را بیشتر از بقیه سبزی ها اضافه کنید.
نعناع باعث تلخ شدن خورش می شود پس باید دقت کنید که نعناع را در حد چند برگ اضافه کنید.
بیشتر بخوانید : فوت و فن های تهیه آلبالوپلوی خوشمزه
در محدوده گیلان نوعی سبزی محلی به نام خلواش وجود دارد که میتوان آن را به جای نعناع استفاده کرد.
برای زودتر پخته شدن و گرفتن نفخ لپه ، آن را چندین ساعت قبل خیس کنید و چندین بار آب آن را عوض کنید .
برای اینکه تخم مرغ ها آب خورش را می کشند و نیز خورش نباید آبکی باشد، پس قبل از اضافه کردن تخم مرغ اندازه مشخص کنید.
بیشتر بخوانید : فوت و فنهای خوشمزه شدن ته دیگ
به زمان تفت دادن سبزی و سیر دقت کنید تا بیش از حد نشود و طعم غذا بهتر شود. زمان پخت این خورشت یک ساعت است و اگر بیشتر شود خورشت جا افتاده تر و خوشمزه تر میشود. خورشت را قبل از اضافه کردن شکر بچشید. چون آلوی خورشتی هم باعث شیرینی غذا میشود. برای خوش طعم تر شدن خورش میتونید مقداری زعفران داخل آن بریزید.