دنیای قلم -خورشت ناردون یک خورشت محلی شمالی است که بسیار خوشمزه است و طرفداران زیادی دارد.
اگر می خواهید خورشت ناردون را به سبک مازندرانی ها درست کنید دستور زیر را بخوانید.
ران مرغ ۴ تکه انار متوسط ۱ عدد آلو بخارا ۸ عدد پیاز بزرگ ۱ عدد رب انار ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع به اندازه کافی شکر به اندازه کافی نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
بیشتر بخوانید : چگونه خورشت فسنجان جاافتاده تهیه کنیم؟ + نکات طلایی
ابتدا پیاز را به صورت خلالی نازک خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار بدهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید ، پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و آنرا کمی تفت دهید تا نرم شود. پس از اینکه پیاز نرم و شفاف شد مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا پیاز با ادویه ها یکدست شود. در مرحله بعدی ران های مرغ را به قابلمه اضافه کنید و خوب تفت دهید تا سرخ شوند.
سپس رب انار را به قابلمه اضافه کنید و آنرا به همراه پیاز و مرغ کمی تفت دهید تا طعم خامی رب انار گرفته شود. حالا چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید مرغ با حرارت ملایم به مدت یک ساعت بپزد.
در ۳۰ دقیقه پایانی پخت خورش آلو بخارا را اضافه کنید و در ۱۵ دقیقه پایانی پخت خورش انار را دان کنید و دانه های انار را به خورش اضافه کنید. در پایان طعم خورش را بچشید و در صورت تمایل مقداری شکر به آن اضافه کنید.
وقتی خورشت شما جا افتاد می توانید میل کنید.
خورشت ناردون باید کم آب باشد بنابراین نسبت به مقدار آبی که در خورش می ماند توجه داشته باشید. اگر خورشت آبکی باشد جا نمی افتد و خورشت شما طعم خوبی نخواهد داشت . زمانی می توانید مطمئن شوید خورشت جا افتاده که به روغن بی افتد. وقتی خوب روغن داد و آب مناسبی هم داشت خورشت را از روی حرارت بردارید. توجه داشته باشید اگر خورشت را داغ مصرف کنید دهان شما را بسیار دردناک خواهد سوزاند بنابراین صبر کنید تا کمی از حرارت بیفتد. در فصل انار می توانید در کنار رب انار از مقداری انار هم استفاده کنید تا خورشت زیباتر شود.