دنیای قلم- لبو خوراک دلپذیر فصول سر برای ایرانیان است. لبو ریشه اصلی گیاه چغندر است و به عنوان یک داروی گیاهی و رنگ خوراکی نیز استفاده می شود.
لبو یک منبع غنی از فولات و منگنز، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین B6، پانوتنیک اسید، کولین، بتایین، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس و سلنیوم می باشد. پپتین موجود در لبو برای درمان افسردگی مفید بوده و تریپتوفان موجود در آن ذهن را آرام می کند.
تقویت گردش خون
لبو دارای اکسید نیتریک است که باعث عریض تر شدن رگ های خونی و جریان خون بیشتر می شود.
نیتریک اکسید به استراحت رگ های خونی شما کمک می کند و مطمئن می شود که اکسیژن بیشتری می تواند به ماهیچه ها و اندام های شما برسد. هرچه بافت بیشتر اکسیژن بگیرد, موثرتر است!
بر اساس مطالعات انجام شده خوردن آب لبو در کمتر از ۶ ساعت می تواند فشار خون را کاهش دهد.
لبو به دلیل دارا بودن فیتوناتریشن، به مبارزه با بیماری و عفونت و همچنین مقابله با تولید مواد سمی کمک خواهد کرد.
لبو حاوی آنتی اکسیدان های ضد سم است و فیبر طبیعی موجود در آن به سم زدایی بدن بسیار کمک می کند.
فیبر سالم موجود در لبو، باکتری های مفید را تغذیه کرده و پسماندهای مضر را تمیز می کند و به این ترتیب به فعالیت دستگاه هاضمه کمک می کند.
لبو حاوی دو بتاین و پکتین است. این ترکیبات به دفع مسمومیت کبد کمک می کنند. هرچه کبد حاوی سم کم تری باشد، عملکرد بهتری دارد.
بیشتر بخوانید: فلاونول چیست و چه خواصی دارد
گردش رو به افزایش یکی از بهترین راه برای افزایش میل و توان جنسی است و شما متوجه خواهید شد که بورون در چغندر می تواند به زنان پس از یائسگی کمک کند تا تمایل بیشتری داشته باشند.
لبو غنی از بتالین است، آنتی اکسیدانی که با التهاب مبارزه می کند.
لبو حاوی آهن است که باعث افزایش تولید گلبول های قرمز خون می شود در نتیجه اطمینان حاصل می شود که مواد مغذی و اکسیژن بیشتری در بدن شما حمل می شوند.
شما می توانید بدون نگرانی از افزایش وزن هر مقدار که دوست دارید لبو بخورید چون هیچ گونه چربی در آن وجود ندارد.
لبو به دلیلی داشتن اسید فولیک می تواند به جلوگیری از بیماری های قلبی و نیز کمک به درمان بیماری های قلبی کنونی کمک کند.
فولیک اسید موجود در لبو یکی از مواد مغذی مورد نیاز زنان باردار برای داشتن یک بارداری سالم میباشد.
لبو غنی از ویتامین C است، یکی از آنتی اکسیدان هایی که ثابت شده تاثیر خوبی روی سلول های سرطانی دارند.
لبو حاوی آنتی اکسیدان های زیادی است چین و چروک پوست را کاهش داده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود. نوشیدن منظم آب چغندر به طور موثری جای زخم ها و لکه های پوستی را کاهش می دهد.
لبو غنی از ویتامین A است که برای چشمان سالم ضروری است.
لبو به کبد شما کمک می کند که صفرای بیشتری تولید کند که برای هضم مورد نیاز است و هم چنین سالم نگه داشتن کیسه صفرا شما نیز کمک می کند.
لبو غنی از کلسیم است که برای حفظ استخوان ها، دندان ها و ناخن های سالم و قوی لازم است.
بیشتر بخوانید: خواص دمنوش اسطوخدوس چیست؟ + طرز تهیه، نکات کلیدی
با افزایش گردش خون، مغز شما مواد مغذی و اکسیژن بیشتری دریافت می کند.
لبو باعث کاهش مصرف آدنوزین تری فسفات می شود، که منبع انرژی اصلی بدن است. اینکار انرژی را حفظ کرده و به فرد کمک می کند که مدت بیشتری فعال بماند.
این کار بیشتر با چغندر قند انجام می شود. طبق مطالعه ایسلندی، فیبر موجود در چغندر قند می تواند بالا بودن میزان قند خون را کاهش دهد.
لبو یکی از معدود غذاهایی است که کالری کمی دارد و حاوی هیچ کلسترولی نیست.
لبو منابع بزرگی از کاروتنویید است که می توانند خطر تشکیل آب مروارید را کاهش دهد.
شما می توانید شیرین کننده مصنوعی خود را با لبو جایگزین کنید زیرا لبو دارای شیرینی طبیعی است و به کاهش وزن کمک می کند.
نیترات موجود در لبو در بدن به اکسید نیتریک تبدیل می شود. یک مطالعه ژاپنی بیان می کند که نیتریک اکسید می تواند به جلوگیری از بیماری های خاص مربوط به سبک زندگی کمک کند و پوکی استخوان یکی از آن ها است.
نوشیدن آب چغندر قند یا آب لبو ممکن است باعث ادرار قرمز یا مدفوع قرمز رنگ شود.
مقادیر بالای نیترات موجود در لبو با دارو های خاص مانند نیتروگلیسیرین یا داروهای سیلدنافیل سیترات، تادالافیل و وردوآناآفیل تداخل ایجاد می کند.
لبو حاوی مقادیر زیادی اگزالات است که زیاده روی در مصرف آن می تواند باعث ایجاد سنگ کلیه شود.
برخی افراد به بعضی از خواص لبو آلرژی دارند. از علائم آن میتوان، ایجاد کهیر و جوش در جاهای مختلف بدن، تب و لرز، انقباض و گرفتگی تارهای صوتی و گرفتگی عضلات به خصوص در ناحیه شکم را نام برد.
افرادی که بیماری دیابت دارند، قبل از مصرف لبو حتما با پزشک خود مشورت کنند. چرا که لبو سرشار از گلوکز است و ممکن است باعث جهش شدید قند خون در این افراد شود.
منابع: نمناک، کاله، موج نیوز