دنیای قلم- با شروع فصل سرما و به دلیل شیوع سرماخوردگی استفاده از شلغم به دلیل خواص درمانی که دارد در کشور ما زیاد می شود. اما شلغم تنها با سرماخوردگی نمی جنگد بلکه خاصیت های ضد سرطانی، رفع کننده بیماری های قلبی، تقویت سیستم گوارشی و سیستم ایمنی و تنظیم سوخت و ساز سلولی از دیگر خواص بی شمار شلغم است.
در ادامه شما را با خواص جادویی این گیاه آشنا می کنیم.
ریشه شلغم دارای مقادیر زیادی مواد مغذی است و املاح مورد نیاز بدن را تامین می کند. این گیاه سرشار از کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و منیزیم است. از میان ویتامین ها، حاوی ویتامین C ،فولات و نیاسین است. این دسته از سبزیجات فیبر بالا و کالری پایین دارند.
شلغم دارای پتاسیم و فیبر می باشد و باعث بازشدن رگ ها، کاهش تنگی عروق و رگ های خونی شده و مانع از تصلب شرائین می شود. از دیگر خواص پتاسیم کاهش فشارخون است. به همین دلیل اگر شلغم بدون نمک پخته شود یک درمان گیاهی برای پرفشاری خون است. فیبر موجود در شلغم باعث کاهش کلسترول خون می شود. کاهش فشارخون و کلسترول یعنی سلامت قلب و جلوگیری از گرفتگی رگ ها ، مانع از بروز سکته های قلبی و مغزی می شود.
شلغم دارای فیبر است که به جلوگیری از یبوست و اجابت مزاج کمک می کند. این گیاه به کسانی که به دلیل ناراحتی گوارشی از یبوست و اسهال متناوب، دردهای شکم و تهوع رنج می برند، کمک می کند تا این مشکلات گوارشی برطرف شود.
شلغم به دلیل داشتن آهن که برای تشکیل سلول های جدید خون و اکسیژن رسانی به بافت های بدن ضروری است به درمان کم خونی کمک می کند.
شلغم یک آنتی اکسیدان قوی است و باعث کاهش بیماریهای دوره ای مثل سرماخوردگی می شود. این گیاه به دلیل درارا بودن ویتامین C و اسید اسکوربیک باعث تقویت و فعال سازی سیستم ایمنی بدن می شود. ویتامین C نقش مهمی در ساخت سلول های سفید خون و آنتی بادی ها به عهده دارد.
بیشتر بخوانید: خواص حیرت انگیز زنجبیل؛ تسکین دهنده درد، ضدسرطان، ضد التهاب
شلغم منبع غنی از کلسیم است که برای داشتن استخوان های سالم یک ماده معدنی ضروری است. به همین دلیل تراکم استخوان را افزایش داده و برای بیماران مبتلا به آرتریت یا ورم مفاصل مفید است.
آنتی اکسیدان های ویتامین E، منگنز و بتاکاروتن موجود در شلغم باعث پیشگیری از سرطان می شوند. این سبزی برای بیماران سرطانی و یا افرادی که سابقه سرطان داشته اند بسیار مفید است و باعث از بین رفتن سلول های سرطانی و مانع از بروز مجدد این بیماری می شود.
بیشتر بخوانید: انفیه چیست؟ + خواص و مضرات
برای رفع التهابات دو ماده مفید امگا ۳ و ویتامین K ضروری است. افزایش کلسترول در افرادی که از بیماری های التهابی رنج می برند، بیماری را تشدید می کند. کسانی که مبتلا به نقرس، آرتریت و بیماری های دوره ای هستند، می توانند برگ های شلغم را جوشانده و آب آن را بنوشند.
ویتامین های گروه B نقش مهمی در سلامت روحی و جسمی داشته و بدون آن هورمون ها و آنزیم های بدن نمی توانند کار خود را درست انجام دهند. شلغم منبع خوبی از ویتامین B است و به عملکرد هورمون ها و آنزیم ها به بهترین شکل کمک میکند.
همچنین به دلیل داشتن کالری کم و فیبر زیاد، مانع از چاقی شده و یکی از روش های خوب برای کاهش وزن است.
منبع: نت نوشت