دنیای قلم - بردیا شریفی، کودک ۶ ساله اهل روستای «آبرزگه» از توابع شهرستان لنده، پس از گزیده شدن توسط عقرب، برای درمان به مرکز درمانی این شهرستان منتقل شد. اما نبود آمبولانس مناسب برای اعزام فوری به بیمارستان تخصصی، روند درمان او را با اختلال جدی مواجه کرد.
بردیا پس از ساعاتی با شرایط وخیم به بیمارستان امام خمینی (ره) دهدشت منتقل شد. پزشکان اعلام کردند که کودک در بدو ورود در شوک شدید و با کاهش سطح هوشیاری بستری شد. تلاش گسترده تیم درمان برای احیای او شامل تنفس مصنوعی، داروهای ضدتشنج، ضدعقرب، آنتیبیوتیک و تقویتکننده فشار خون آغاز شد.
با وخامت حال کودک، هماهنگی برای اعزام او به بیمارستانی مجهز در شیراز صورت گرفت و حتی پذیرش نیز صادر شد، اما در مسیر اعزام، بردیا دچار ایست قلبی شد. او را به بیمارستان دهدشت بازگرداندند، اما اقدامات احیایی بینتیجه ماند و جانش را از دست داد.
مرگ این کودک بار دیگر زخم کهنه بیعدالتی درمانی و کمتوجهی به مناطق محروم را باز کرد. چرا باید در قرن ۲۱، یک کودک به دلیل نبود آمبولانس استاندارد یا تجهیزات پزشکی در یک مرکز درمانی جان بدهد؟
دکتر تقوی، یکی از مسئولان بهداشتی منطقه، با اشاره به کمبود تجهیزات و نبود پزشک متخصص گفت: «بارها این مطالبات را به دانشگاه علوم پزشکی اعلام کردهایم اما نتیجهای حاصل نشده. امیدواریم این حادثه، تلنگری باشد تا شاهد تکرار چنین فجایعی نباشیم.»
او همچنین از رسانهها و فعالان فضای مجازی خواست که در پیگیری چنین حوادثی، از منابع موثق استفاده کنند، اما در عین حال مطالبهگری خود را حفظ کنند تا صدای مناطق بیصدا به گوش مسئولان برسد.