دنیای قلم - مریم فراهانی-اینبار ادعای مصطفی کواکبیان دربرنامه «میزگرد» شبکه خبر هنگام گفتگو در باره بحث نفوذ مهاجران افغانی در ایران گفت: تقلیل دادن بحث نفوذ به مهاجرین افغانستانی پرت کردن حواس ها از اصل داستان نفوذ است. وی مدعی شد: نفوذی یعنی کاترین شکدم که با ۱۲۰ نفر از افراد بسیار مهم مملکت همخوابگی داشت! روابط عمومی رسانه ملی در پی اظهارات کواکبیان اطلاعیهای را به این شرح منتشر کرد؛ «شب گذشته یکی از مهمانان برنامه میزگرد شبکه خبر در آنتن زنده ادعایی زشت و دروغ را به بهانه مبارزه با نفوذ مطرح کرد. ادعای مطرح شده برگرفته از یک رشته توییت منتسب به فردی به نام کاترین شکدام در مصاحبه با روزنامه تایمز اسرائیل در سال ۱۴۰۰ است که همان زمان با بررسی و راستیآزمایی دقیق مشخص شد این ادعا دروغ و این مصاحبه جعلی است و چنین مطلبی نه در تایمز اسرائیل و نه در هیچ رسانه معتبر دیگری وجود ندارد. کذب این ادعا و جعلی بودن چنین مصاحبهای همان زمان در بسیاری از رسانههای داخلی و خارجی اعلام شد. روابط عمومی صداوسیما ضمن تقبیح این ادعا و با اشاره به اینکه ادعای کذب کارشناس مذکور تکرار مطالب موهن رسانههای بیاعتبار فارسیزبان معاند بود، تاکید کرده است در شرایطی که رسانه ملی با دعوت از چهرههای متنوع، در پی تقویت فضای همدلی و وحدت مبتنی بر اقتدار کشور است، انتظار میرود مهمانان دعوتشده با رعایت امانتداری و احترام به این فضا و پرهیز از اظهارات غلط، غیرواقعی و غیرمستند به تقویت همدلی و رشد جامعه کمک کنند.»
کاترین پرز شکدم کیست؟ کاترین پرز شکدم زن بریتانیایی-فرانسوی یهودی الاصلی که به گفته خودش بعد از ازدواج با یک مرد یمنی مسلمان شده بود در سالهای دولت سید ابراهیم رییسی پای ثابت گفتوگو با رسانههای اصولگرا بود. چهرهای که به عنوان تحلیلگر یک روز با پرس تی وی گفتوگو میکرد، روز بعد در کنار نادر صالب زاده دیده میشد و یادداشت هایش در اصولگراترین رسانههای داخلی انتشار مییافت.
در اسفند سال ۱۴۰۰ به یکباره، اما ورق برگشت. انتشار یادداشتی از او در روزنامه جورزالم پست اسرائیل نمای دیگری از شکدم را برای همه نمایش داد. یادداشتی که در آن ادعا شده بود که ایران در حال دست یابی به بمب هستهای است و درباره یهودی ستیزی در ایران هشدار میداد. تایمز اسرائیل در معرفی کاترین پرز شکدم نوشته او تحلیلگر سیاسی، نویسنده و مفسر خاورمیانه و پیشتر مشاور سابق شورای امنیت سازمان ملل در مورد یمن بوده است. ششم اسفند ماه سال ۱۴۰۰ کانال تلگرامی «مثلث» که گفته میشود افراد نزدیک به محمود احمدینژاد آن را اداره میکنند، عکسی از کاترین شکدم منتشر کرد و نوشت: «ستوننویس وبسایت آیتالله خامنهای، نفوذی رژیم اسرائیل در رسانههای بیت و سپاه؛ کاترین پرز شکدم در یادداشتی برای تایمز اسراییل پرده از نفوذ خود در ایران برداشت». شکدم به یکباره از چهرهای انقلابی و حزب اللهی به زنی با عنوان جاسوسی که با چهرههای مهمی در ساختار حاکمیت عکس یادگاری داشت، تغییر هویت داد. او، اما هرگز قبول نکرد جاسوس بوده است. در گفت و گویش با بی بی سی فارسی مدعی شد که تنها تحلیلگر بوده و در هر برهه زمانی برداشت و مشاهداتش را عرضه کرده است. ماجرای شکدم، حالا از یک پرونده رسانهای فراتر رفته و به سوژهای سیاسی و قضایی تبدیل شده است. اینکه چگونه فردی با هویت غیرواضح، نظارت کافی و بدون راستیآزمایی، به رسانهها و محافل رسمی جمهوری اسلامی دسترسی یافته، همچنان یکی از پرسشهای مهم بیپاسخ در ساختار نظارتی کشور است.