دنیای قلم - آسمان کشور بر روی پروازهای داخلی و خارجی باز شده است و بسیاری از شرکت های هواپیمایی داخلی و خارجی اقدام به انجام پروازهای داخلی و خارجی می کنند اما هنوز بسیاری از مسافران نتوانسته اند مبالغ بلیت خود را دریافت کنند این درحالیست که پیش از این اعلام شده بود که مسافران نگران نباشند تمامی مبالغ به حساب آنها بازگردانده خواهد شد.
براساس این گزارش پروازهای داخلی و خارجی به دلیل افزایش امنیتمسافران و همچنین در جهت رعایت پروتکل های ایمنی پروازها از ۲۲ خرداد لغو شد که همین موضوع باعث شد که طبق قانون حقوق مسافر تمامی مبالغ بدون کسر هیچ هزینه ای به مسافران بازگردانده شود که در همین زمنیه بخش زیادی از مبالغ که طبق اعلام مسئولان حوزه هوایی حدود ۸۰ درصد به مسافران بازگردانده شده اما هنوز بخش زیادی از مبالغ به آنها بازگردانده نشده که همین امر باعث گلایه گی آنها شده که پول ما چه شده که بازگشت داده نمی شود.
در همین راستا یعقوبی یکی از مسافرانی که پرواز مشهد آن در دوران جنگ تحمیلی لغو شده بود به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: حدود یک ماه است که از لغو پرواز و باطل شدن بلیت من می گذرد اما هنوز هیچ مبلغی به حساب من برگشت داده نشده و همین موضوع باعث گلایگی من شده است.
محسنی یکی دیگر از مسافران در مسیر تبریز گفت: من برای ۲۳ خرداد ماه یک بلیت هواپیما خریدم که در همان بازه زمانی لغو شد اما هنوز بعد از گذشت این همه مدت و پیگیری های صورت گرفته هیچ مبلغی عودت داده نشده است.
۸۰ درصد از مبالغ بلیت هواپیما ها استرداد شد
براساس این گزارش امیر پویان رفیعی رئیس امیر پویان رفیعی رئیس هیئت مدیره انجمن دفاتر خدمات مسافرتی هوایی و جهانگردی تهران در خصوص آخرین وضعیت استرداد بها بلیت هواپیما اظهار داشت: ۸۰۰ هزار بلیت هواپیما فروخته شده که تا به امروز ۸۰ درصد آنها برگشت داده شده است.
وی ادامه داد: ۸۰ درصد از بلیت هایی که خود ایرلاینها فروختند، برگشت داده شده. من فکر میکنم که شاید ۲۰ درصد از فروش بلیت ها برای ایرلاینها بوده و ۸۰ درصد را آژانسها و پلتفرمها به مردم فروخته اند.
او بیان کرد: از این مقدار، تقریبا کمتر از ۲۰ درصد پرداخت شده و مابقی هنوز در حال برگشت به دست مردم هست. این موضوع باعث شده که مردم اعتراض کنند و بپرسند این پول کجا رفته که نمیتواند به حساب آنها برگردد.
رفیعی تاکید کرد: در واقع باید بگویم که ما پروازهایی نداریم که هزینههای آنها برگشت داده شود.
رئیس هیئت مدیره انجمن دفاتر خدمات مسافرتی هوایی و جهانگردی با بیان اینکه موضوع پیچیدهای نیست، مگر آنکه خودمان آن را پیچیدهاش کنیم گفت: اگه پروازی برای ساعت ۱۲ قرار بوده انجام شود و نشود، طبیعتا هزینههای ایجاد میشود.
وی ادامه داد: بلیت روزهای متمادی که معلوم بوده پروازی وجود نداشته، خسارت را از مسافر میگیرند. این کاملا نادرسته که ایرلاینها خودشان خسارت را به مسافرها ببخشند.
رفیعی گفت: اگر یه مسافر به هر دلیلی ۲۰ دقیقه هم دیر برسد، ممکن است متحمل یک هزینهای شود بنابراین در این شرایط مردم حق دارند و نمیتوان گفت که صبر کنید تا پرواز را برای شما یک ماه دیگه راه بندازیم. این اقدامات برای مسافر به هیچ عنوان منطقی نیست.
وی ادامه داد: من امیدوارم که این موضوعات به سمتی برود که بهتر مدیریت شود متأسفانه برخی از این مشکلات به مدیریت ایرلاینها برمیگردد و باید اصلاحات اساسی انجام شود.
او بیان کرد:ما نیاز به یک تسهیلات داریم تا بتوانیم به مسافران خدمات بهتری ارائه کنیم و به وضعیت بازگشت پولها رسیدگی کنیم.
مسافران نگران مبالغ بلیت پروازها نباشند
در همین راستا مقصود اسعدی سامانی دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی کشوری با اشاره به اینکه حدود ۸۰۰ هزار بلیت هواپیما فروخته شده بود که باید مبالغ این بلیت ها به مسافران بازگردانده شود گفت: حدود ۸۰ درصد از مبالغ بلیت ها به مسافران بازگردانده شده و بخش زیادی از این بلیت ها که به صورت سیستمی خریداری شده بود بازگردانده شده است.
وی با بیان اینکه مسافرانی که از طریق سایتها و آژانسها بلیت خریداری کرده بودند، با توجه به اعتباری که آژانس یا سایت پیش ایرلاین داشت، تا اندازهای توانستند هزینه بلیت مسافران را برگردانند و هنوز هزینه همه مسافران پرداخت نشده است گفت: البته برخی از بانک ها مشکلاتی در طی روزهای گذشته داشته اند که زمینه ساز ایجاد تأخیر در این حوزه شده است.
وی ادامه داد : در صورتی که مسافری قصد داشته باشد پرواز خود را انجام دهد می تواند متناسب با همان مبلغی که پرداخت کرده و در صورتی که مسیر پروازی آن راه اندازی شده باشد اقدام به تهیه بلیت کند.
وی افزود:شرکتهای هواپیمایی به دلیل توقف پروازها با مشکلات مالی مواجه شدهاند، برخی شرکتها در پرداخت حقوق خردادماه موانعی داشتند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا بسته حمایتی در این شرایط از سوی دولت برای ایرلاینها تدوین نشده است؟ گفت: به هر حال شرایط، شرایطی جنگی است و دولت در این شرایط اولویتهای دیگری از نظر تامین مالی دارد.ولی انتظار می رود تسهیلاتی برای شرکت ها در نظر بگیرد.
اجازه افزایش قیمت بلیت پروازها را نمی دهیم
براساس این گزارش همزمان با باز شدن آسمان کشور و همچنین برقراری پروازهای مختلف ممکن است برخی از آژانسها و یا شرکتهای هواپیمایی اقدام به تغییر قیمت و یا افزایش قیمت بلیت پروازها کنند که در همین راستا هم حسین پور فرزانه رئیس سازمان هواپیمایی کشوری تأکید کرد : محورهای مهمی از جمله بازطراحی برنامههای پروازی با توجه به شرایط جدید منطقهای، تأمین ایمنی پروازها، حفظ استانداردهای عملیاتی، و رسیدگی دقیق به حقوق مسافران مطرح و بررسی شد.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با تأکید بر آمادگی کامل صنعت هوایی برای بازگشت به روال عادی، رعایت دقیق و کامل دستورالعمل حقوق مسافر را از اولویتهای جدی سازمان عنوان کرد و از شرکتهای هواپیمایی خواست در پاسخگویی به مطالبات مردم، شفاف، مسئولانه و منطبق بر ضوابط عمل کنند.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری تصریح کرد: از هرگونه افزایش قیمت بلیت پروازها خودداری خواهد شد تا از بروز نارضایتی عمومی و فشار مضاعف بر هموطنان جلوگیری شود.
وی ادامه داد: همچنین با هدف جلوگیری از بروز اختلال در پروازها و ارتقای ایمنی عملیاتی، بر لزوم انجام پروازها در بازه زمانی مشخص از ساعت ۵ صبح تا ۱۸ عصر تأکید شده است.
به گفته پورفرزانه، این تصمیم با توجه به شرایط فعلی و به منظور حفظ ایمنی نشست و برخاست در فرودگاههای کشور اتخاذ شده است.
گفتنی پیش از این هم مهدی رمضانی سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری تأکید کردهبود که به هیچ عنوان مسافران برای ساعت بعد از ۱۸ اقدام به خرید بلیت نکنند و مراقب سو استفاده در این زمینه باشند و تنها از سایت و مراکز معتبر در این بخش اقدام به خرید کنند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان