دنیای قلم -از خواص نوشیدن چای بسیار شنیدهایم و گاه نوشیدن تنها یک استکان چای خستگیمان را دربرده و آرامش برایمان به ارمغان آورده است اما حالا متخصصان حوزه سلامتی میکوشند تا راز نهفته چای یعنی «خاصیت ضدپیری» آن را آشکار کنند.
بر اساس پژوهشی که در دانشگاه سیچوان در چنگدو چین انجام شد، نوشیدن سه فنجان چای در روز میتواند طول عمر را افزایش دهد. دانشمندان در این پژوهش، روی پنج هزار و ۹۹۸ بریتانیایی ۳۷ تا ۷۳ ساله و همچنین هفت هزار و ۹۳۱ نفر در چین که سنشان بین ۳۰ تا ۷۹ سال بود، مطالعه و بررسی کردند. از شرکتکنندگان سوال شد که آیا چای سیاه، سبز، زرد یا چای سنتی اولانگ (نوعی چای سنتی در چین) مینوشند و این که در روز چند فنجان چای مصرف میکنند.
همچنین با کنار هم گذاشتن درصد چربی بدن، کلسترول و فشار خون، سن بیولوژیکی هر شرکتکننده را محاسبه کردند. به گزارش «نیویورکپست»، با توجه به این که این پژوهش صرفا «مشاهدهای» بود، محققان نتوانستند اثبات کنند که نوشیدن چای روند پیری زیستی (بیولوژیکی) را کند میکند؛ با وجود این، افرادی که دایم چای مینوشیدند، نشانههایی از کندتر شدن روند پیری نشان دادند. به گفته محققان، نوشیدن حدود سه فنجان چای یا شش تا هشت گرم برگ چای در روز، ممکن است مشهودترین مزایای ضدپیری را عرضه کند.
طبق نتایج محققان، مصرف متوسط چای در میان مصرفکنندگان دایمی این نوشیدنی، قویترین فواید ضد پیری را به همراه داشت و در کسانی که نوشیدن چای را متوقف کردند، نشانههای پیری افزایش یافت. محققان بر این باورند که پلیفنلها، ماده فعال زیستی در چای که باکتریهای روده را تعدیل میکنند، احتمالا در تنظیم سیستم ایمنی، سوختوساز و عملکرد شناختی نقش دارند.