کد خبر : 329773 تاریخ : ۱۴۰۲ يکشنبه ۱ بهمن - 14:09
سم زدایی بدن با این مواد هدف اصلی سم‌زدایی بدن، تحریک کبد برای بیرون راندن سموم، بهبود گردش خون و تأمین مواد مغذی ضروری برای سلامتی کلی است که خوردن مواد غذایی هم نقش موثری در آن دارند

دنیای قلم -اصطلاح «سم» به آلاینده‌ها، مواد شیمیایی مصنوعی، فلزات سنگین و غذاهای فراوری‌شده اشاره دارد که می‌توانند بر سلامتی تأثیر منفی بگذارند. «سم‌زدایی» نیز به معنای پیروی از یک رژیم غذایی برای حذف سموم از بدن است. هرچند بدن به طور طبیعی از طریق کبد و کلیه می‌تواند این مواد مضر را از بین ببرد، اما در این میان غذاهایی وجود دارند که فرایند سم‌زدایی را تسریع و به پاک سازی کلی بدن کمک می‌کنند. رژیم غذایی سم‌زدایی که با عنوان رژیم «دیتاکس» شناخته می‌شود، به یک مداخله غذایی کوتاه‌مدت برای حذف سموم از بدن اشاره دارد. به گزارش «خبر آنلاین»، برخی از رژیم‌های سم‌زدایی از چای، مکمل‌ها و پاک‌کننده‌ها برای کمک به فرایند سم‌زدایی استفاده می‌کنند. هدف اصلی سم‌زدایی تحریک کبد برای بیرون راندن سموم از بدن، بهبود گردش خون و تأمین مواد مغذی ضروری برای سلامتی کلی است. به گفته متخصصان تغذیه، خوردن این 6 ماده غذایی سم‌زدا می‌تواند به بدن کمک کند تا به طور طبیعی از شر سموم خلاص شود و عملکرد مطلوبی داشته باشد: 


۱ مرکبات| مصرف مرکبات توانایی سم‌زدایی بدن را ارتقا می‌دهد. میوه‌های مرکباتی سرشار از ویتامین C هستند؛ این ویتامین یک ریزمغذی حیاتی است که فرایندهای سم‌زدایی طبیعی بدن را تقویت می‌کند. ویتامین C برای تولید گلوتاتیون، ترکیبی که به مسیرهای سم‌زدایی کبد کمک می‌کند، ضروری است. مرکبات همچنین حاوی مقادیر زیادی آب هستند که به آب رسانی بدن و دفع مواد زاید کمک می‌کنند. 


۲ زردچوبه| ادویه زردچوبه، یکی دیگر از مواد غذایی با خاصیت سم‌زدایی بالاست. کورکومین، یک ترکیب فعال در زردچوبه، دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی قوی است و به محافظت از کبد که ارگان حیاتی بدن برای حذف سموم است، کمک می‌کند. کورکومین همچنین می‌تواند تولید گلوتاتیون را تحریک کند؛ آنتی اکسیدانی که بدن برای تقویت فرایند سم‌زدایی از آن استفاده می‌کند. 


۳ پیاز و سیر| مواد غذایی مانند پیاز و سیر که گوگرد بالایی دارند نیز می‌توانند به سم‌زدایی طبیعی بدن کمک کنند. خوردن غذاهای غنی از گوگرد ممکن است سطح گلوتاتیون بدن را افزایش دهد. گلوتاتیون آنتی اکسیدانی است که در فرایند سم‌زدایی طبیعی بدن نقش دارد و به بدن کمک می‌کند تا از شر سموم خلاص شود. علاوه بر این، سیر و پیاز حاوی آلیسین هستند و به حفظ سلامت کبد کمک می‌کنند. 


۴آجیل| آجیل سرشار از مواد مغذی است و فرایند سم‌زدایی طبیعی را تقویت می‌کند. یکی از این مواد مغذی، فیبر است که به هضم کمک می‌کند و باعث دفع سموم از طریق دستگاه گوارش می‌شود. آجیل همچنین سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی مانند ویتامین E است که به خنثی کردن رادیکال‌های آزاد مضر در بدن کمک می‌کند. علاوه بر این، آجیل حاوی چربی‌های سالم ضروری و اسیدهای آمینه، به ویژه آرژنین، گلوتاتیون و متیونین است که به ارتقای سلامت کبد کمک می‌کنند. 


5 کلم بروکلی| سبزیجات چلیپایی (مانند کلم بروکلی، جوانه‌های کلم بروکلی، کلم، آروگولا و تربچه)، به سم‌زدایی طبیعی کمک می‌کنند؛ زیرا سرشار از سولفورافان و ایندول-۳-کاربینول و همچنین فیبر و سایر آنتی اکسیدان‌ها هستند که در مراحل مختلف سم‌زدایی نقش قابل توجهی دارند. به‌طور مثال، آنتی اکسیدان‌های موجود در کلم بروکلی از بدن در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می‌کنند و فیبر به حرکت مواد زاید از طریق سیستم گوارش کمک می‌کند. 


۶ آب| مصرف آب کافی در فرایند سم‌زدایی مهم است و به بدن کمک می‌کند تا سریع‌تر از شر سموم خلاص شود. بدن ما به آب کافی برای حل کردن سموم در آب نیاز دارد تا بتواند راحت‌تر آن ها را از طریق ادرار و مدفوع دفع کند.