دنیای قلم -غذاهای گوناگون زمانی که با سایر محرکها ترکیب شوند، میگرن را تشدید میکنند. محرکهای رایج را که میتواند در برخی افراد باعث بروز یا ایجاد دردهای میگرنی شود به نقل از «بهداشت نیوز» مرور میکنیم:
۱. کافئین| مصرف بیش از حد کافئین و یا ترک یکباره آن میتواند باعث میگرن یا سردرد شود. خوراکیها و نوشیدنیهای حاوی کافئین عبارتند از: قهوه، چای و شکلات. ۲. شیرینکنندههای مصنوعی| بسیاری از غذاهای فرآوریشده حاوی شیرینکنندههای مصنوعی هستند که به جای قند، از آنها استفاده میشود. این شیرینکنندهها میتوانند باعث میگرن شوند. «آسپارتام» معروفترین شیرینکننده مصنوعی است که باعث بروز حملات میگرنی میشود. 3. شکلات| گفته میشود حدود ۲۲ درصد از افرادی که میگرن را تجربه میکنند، از علاقهمندان به شکلات هستند. شکلات حاوی کافئین و بتا فنیل اتیلامین است که در برخی افراد باعث سردرد میشود.
4. غذاهای حاوی مونوسدیم گلوتامات| مونوسدیم گلوتامات یا MSG یک نمک سدیم اسید گلوتامیک است که به طور طبیعی در بدن ما وجود دارد. همچنین این ماده، یک طعمدهنده خوراکی است که معمولاً به غذاهای کنسرو شده، سوپها و گوشتهای فرآوریشده اضافه میشود. خوردن مونوسدیم گلوتامات بیخطر است، اما برخی از محققان مصرف آن را با حملات میگرنی مرتبط میدانند. 5. گوشتهای فرآوریشده| گوشتهای فرآوریشده، از جمله ژامبون، هات داگ و سوسیس، حاوی مواد نگهدارندهای به نام نیترات هستند که این ماده رنگ و طعم مواد غذایی را حفظ میکند. این غذاها میتوانند اکسید نیتریک را در خون آزاد کرده و رگهای خونی مغز را گشاد کنند. شواهدی وجود دارد که نشان میدهد اکسید نیتریک میتواند باعث میگرن شود یا به تشدید آن کمک کند.
6. غذاهای سرد یا منجمد| خوردن خوراکیها و نوشیدنیهای منجمد مانند بستنی میتواند باعث ایجاد درد شدید در سر شود. اگر بلافاصله بعد از ورزش یا در گرمای بیش از حد، مواد غذایی منجمد بخورید، سردردهایی را تجربه خواهید کرد که ممکن است تبدیل به حملات میگرنی شود. 7. غذاهای شور| غذاهای شور قابلیت این را دارند که در برخی افراد باعث میگرن شوند. مصرف سطوح بالای سدیم میتواند فشار خون را افزایش دهد و باعث سردرد یا حملات میگرنی شود.