دنیای قلم -حتما این روزها چیزهایی درباره کرونای طولانی مدت شنیدهاید، اما بد نیست بدانید شواهد نشان میدهد کووید تنها بیماری نیست که به علایم ناپایدار و گاهی ناتوانکننده منجر میشود.
بنا به گزارش انبیسی نیوز، آنفلوآنزا هم میتواند تاثیر طولانیمدت داشته باشد. دکتر زیاد الی، اپیدمیولوژیست بالینی در دانشگاه واشنگتن در سنتلویی، میگوید: «مرحله حاد یا شدید بیماری، شبیه نوک کوه یخ است.
افرادی که به این بیماریها مبتلا میشوند، ممکن است به مراقبتی فراتر از مرحله حاد و شدید نیاز داشته باشند. باید از آنها بپرسیم که آیا کاملا بهبود پیدا کردهاند؟» الی در اینباره میگوید: «ایده تاثیر احتمالی بلندمدت بیماریهای ویروسی میتواند آغازگر پژوهشهای جدید باشد و به افرادی کمک کند که به بیماریهای ناشناختهای مانند سندروم خستگی مزمن و فیبرومیالژیای ناشی از بیماریهای ویروسی مبتلا میشوند.» الی و همکارانش بر دادههای 81 هزار نفر که به خاطر کووید و ۱۰ هزار و ۹۵۸ نفر که بهعلت ابتلا به آنفلوآنزا در بیمارستان بستری شده بودند، تمرکز کردند. هر دو گروه ۱۸ ماه پس از ابتلا به بیماری در معرض خطر مرگ، بستری مجدد در بیمارستان و مشکلات سلامت در برخی اعضای بدن مانند قلب، کلیهها، مغز و دستگاه گوارش قرار گرفته بودند. طبق این پژوهش، بیماران مبتلا به کووید بیشتر احتمال داشت که با مشکلات همزمان و طولانیمدت در سلامت چند عضو بدن مواجه شوند. بیماران مبتلا به آنفلوآنزا نیز همین وضع را داشتند، ولی بیشتر احتمال داشت که مشکلات درازمدت در ریهها داشته باشند. بهطور کلی، محققان میگویند در مقایسه با آنفلوآنزای طولانی، بیماری کووید بسیار خطرناکتر است، زیرا میزان مرگومیر بیشتر، بستری شدن مجدد در بیمارستان و آثار نامطلوب و همزمان بر چند عضو بدن را در پی دارد. تاد رایس، استاد پزشکی در بخش آلرژی و ریه، میگوید: «کووید طولانیمدت این مسئله را برجسته کرد که بیماریهای ویروسی باعث ایجاد سندروم طولانیمدت علامتها میشوند.» پژوهش جدید تاکید میکند که ویروسهای دیگر نیز ممکن است این علامتهای بلندمدت را در پی داشته باشند.