دنیای قلم -کیوی منبع عالی ویتامین C است؛ آنتیاکسیدانی که از عملکرد سیستم ایمنی حمایت میکند، زخمها را بهبود میبخشد و جذب آهن را تسهیل میکند.
به گزارش «ایندیپندنت فارسی» طبق پژوهشی که در مجله «فودز» منتشر شد، خوردن هرروزه کیوی بیخطر است و این میوه میتواند بهراحتی جایگزین مکمل ویتامین C شود. بنا بر یافتههای محققان، قند طبیعی موجود در کیوی آنقدر بالا نیست که در درازمدت سلامت را تهدید کند.
به گزارش نیویورکتایمز، مردان بالای ۱۹ سال روزانه به ۹۰ میلیگرم ویتامین C و زنان بالای ۱۹ سال به ۷۵ میلیگرم ویتامین C در روز نیاز دارند. نتیجه یک بررسی در سال ۲۰۱۶ نشان داد که مصرف روزانه ۲۰۰ میلیگرم ویتامین C میتواند «شدت و مدت زمان سرماخوردگی» را کاهش میدهد، اما این مقدار در کاهش احتمال ابتلا به سرماخوردگی هیچ تاثیری ندارد.»
حتی اگر هر روز ویتامین C مصرف کنید، سلولهای بدن این ویتامین را حفظ نمیکنند و زمانی که بافتها از آن اشباع میشوند، جذبش کاهش مییابد. مصرف بیش از هزار میلیگرم ویتامین سی در روز، میزان جذب را تا ۵۰ درصد کاهش میدهد. کلیهها ویتامین C اضافی بدن را از طریق ادرار دفع میکنند و مصرف بیش از دو هزار میلیگرم از آن میتواند مشکلات گوارشی، اسهال یا انقباض عضلات شکم را در پی داشته باشد.
اما با توجه به آنکه کیوی علاوه بر ویتامین C مواد مغذی دیگری هم دارد، نسبت به مکملهای ویتامین C گزینه بهتری است. پژوهشی که در سال گذشته منتشر شد، نشان داد مصرف دو عدد کیوی در روز به دلیل فیبر موجود در آن به درمان یبوست کمک میکند. کیوی علاوه بر ویتامین C ، حاوی مواد مغذی دیگر مانند آنتیاکسیدان، پتاسیم و فیبر است که مکملهای ویتامین C فاقد آناست. به گفته کارشناسان مصرف روزانه کیوی به دلیل تاثیر مثبت آن بر سیستم ایمنی بدن، بهویژه در فصل زمستان که ویروسها راحتتر منتقل میشوند، به حفظ سلامت بدن کمک میکند.