دنیای قلم -کیک یزدی از کیکهای سنتی خوشمزه ایرانی است و با اینکه در آن از مواد سادهای استفاده میشود اما طعم خوشمزه و بینظیری دارد.
برای تهیه حدود 20 عدد از این کیک خوشمزه به 3 عدد تخممرغ، 300 گرم آرد سفید، یک لیوان شیر، 200 گرم شکر، 150 گرم ماست غلیظ بدون آب، یک قاشق غذاخوری بکینگپودر، سه چهارم لیوان روغن مایع، 2 قاشق غذاخوری شربت بار، 2 قاشق غذاخوری گلاب و 1.5قاشق چای خوری پودر هل نیاز داریم. در ضمن از لیوان فرانسوی برای اندازهگیری مواد استفاده کنید. البته اگر به ترازو دسترسی دارید بهتر است طبق اندازه گرمی از مواد استفاده کنید.
مرحله اول: ابتدا همه مواد را از یک ساعت قبل از یخچال خارج می کنیم تا به دمای محیط برسند. همچنین فر را باید از نیم ساعت قبل پخت، با دمای 210 درجه سانتی گراد روشن کنیم تا گرم شود. برای شروع تخم مرغ و شکر را در یک ظرف مناسب میریزیم و با دور تند همزن، به مدت دو دقیقه هم میزنیم تا بهخوبی مخلوط و کشدار شود. سپس روغن و ماست را اضافه میکنیم و دوباره هم میزنیم تا مواد به خوبی باهم مخلوط و یک دست شوند. مرحله دوم: پس از آن مخلوط گلاب و شربت بار و پودر هل را اضافه میکنیم و دوباره با همزن هم میزنیم تا تمامی مواد باهم مخلوط شوند. حالا آرد و بکینگ پودر سه بار الک شده را در سه مرحله به تدریج به مایه کیک اضافه میکنیم و با دور کند همزن هم میزنیم. توجه کنید در این مرحله در حد مخلوط شدن هم بزنید. چون اگر زیاد هم بزنید کیک خراب میشود. مرحله سوم: حالا به کمک یک قیف، مایه کیک را داخل قالبهای کیک یزدی میریزیم و در صورت تمایل یک چاقوی گرم را داخل روغن بزنید و یک علامت + عمیق داخل کیکها بکشید تا کیک شما بعد از پخت تا حدودی گنبدی شکل شود. همچنین مقداری کنجد روی کیکها میپاشیم تا برای پخت آماده شود. توجه کنید کمی سر قالبها را خالی بگذارید چون بعد از پخت، کیکها پف خواهد کرد. مرحله چهارم: در این مرحله قالبهای کیک یزدی را داخل فر گرم شده با دمای 210 درجه سانتیگراد قرار میدهیم و حدود 15 دقیقه صبر میکنیم تا کیکها خوب پف کنند. (سینی را در طبقه بالای فر قرار می دهیم) بعد از 15 دقیقه حرارت را کاهش و روی 180 درجه سانتی گراد قرار میدهیم و 15 دقیقه دیگر صبر میکنیم تا کیکهای یزدی به خوبی بپزند و طلایی شوند.