کد خبر : 329367 تاریخ : 1402 دوشنبه 6 آذر - 09:35
خبرنگار كشی! اگر در جریان قتل عام صبرا و شتیلا و ماجرای تل زعتر مثل امروز خبرها به سرعت به سراسر جهان مخابره می‌شد احتمالا افكار عمومی جهان مثل این روزها عكس‌العمل بزرگی نشان می‌داد و قابلیت‌های یك رژیم نژادپرست را همان روزها كاملا حس می‌كرد.

دنیای قلم -جعفر گلابی: اگر دنیای مدرن یك نعمت فاخر و راهگشا و ستم‌سوز به مظلومان و محرومان و تنهایان داده باشد همانا نعمت ارتباطات و توسعه روزافزون شفافیت است و داغ دلی كه ستمگران و مستبدان و اشغالگران و متجاوزان از خبرنگاران و رسانه‌ها چشیده‌اند شاید از هیچ جماعت دیگری دریافت نكرده باشند. هرجا خبرنگار صادق و مستقل و شجاعی هست گویی همه مردم آنجا هستند و هرجا رسانه‌ها محكوم به ضعف و محدودیت و نابلدی و جانبداری شوند باید به خدا پناه برد و از بروز انواع كژی‌ها و ستم‌ها و فسادها ترسید. بی دلیل نیست كه اسراییل در جنگ غزه تاكنون 67 خبرنگار را كشته است تا اخبار جنایت‌هایش جهان را تكان ندهد.

اگر در جریان قتل عام صبرا و شتیلا و ماجرای تل زعتر مثل امروز خبرها به سرعت به سراسر جهان مخابره می‌شد احتمالا افكار عمومی جهان مثل این روزها عكس‌العمل بزرگی نشان می‌داد و قابلیت‌های یك رژیم نژادپرست را همان روزها كاملا حس می‌كرد. هرچند جنایت 4هفته‌ای اسراییل در غزه نسبت به جنایت‌های گذشته‌اش بسیار گسترده‌تر است ولی این‌بار رسانه‌های مستقل با تمام توان پا به میدان گذاشتند و چنان عرصه را بر قصابان غاصب تنگ كردند و جنگ روانی دولت اسراییل و حامیانش را مغلوبه ساختند كه تاكنون سابقه نداشت. زیر همین فشار افكار عمومی تهیج‌شده بالاخره دولت نژادپرست تل‌آویو مجبور به پذیرش آتش‌بس شد و موقتا كشتار زنان و كودكان را متوقف كرد. شاید اسراییل برای ازبین بردن حماس و بدتر از آن كوچاندن اهالی غزه حساب همه‌چیز را كرده بود ولی فكرش را نمی‌كرد كه ده‌ها خبرنگار از جان خویش مایه بگذارند و دنیا را با واقعیت این جنگ آشنا سازند. در مقابل همكاران خبرنگار و مظلوم در غزه و مرز لبنان باید سر تعظیم فرود آورد و یاد و راه‌شان را گرامی داشت. سزاوار نیست انجمن‌ها و اتحادیه‌ها و صنوف خبرنگاران و روزنامه‌نگاران جهان از كنار این واقعه تكان‌دهنده عبور كنند و قتل بی‌سابقه 67 خبرنگار در این مدت كوتاه را یك حادثه قلمداد كنند. ضروری است هیاتی در این رابطه تشكیل شود و میزان عمدی بودن این كشتار را توسط ارتش اسراییل مورد بررسی قرار دهد و نتایج آن به اطلاع جهانیان برسد. 

دوستان محترم انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران به موقع بیانیه‌ای صادر و خواستار حفاظت از جان خبرنگاران حاضر در جنگ غزه شدند، جا دارد همچنان در این زمینه فعال باشند و با نامه‌نگاری‌های خود به انجمن‌های جهانی ضمن محكوم كردن اقدام علیه خبرنگاران خواستار اتخاذ یك موضع واحد از سوی همه خبرنگاران و روزنامه‌نگاران دنیا فارغ از گرایش‌های گوناگون خود شوند. چنین اقدامی موجب تحكیم نهاد خبرنگاری در جهان خواهد شد و دولت‌ها كه اغلب دل خوشی از خبرنگاران مستقل ندارند را به پذیرش حقوق آنها و بسط زمینه فعالیت‌شان وادار كنند. در هر قشر و صنفی افراد فرصت‌طلب و منفعت‌پرست وجود دارد و اگر در میان خیل عظیم خبرنگاران جهان عده‌ای منافع خود را بر افشای قانونمند  واقعیت‌ها ترجیح می‌دهند نبایدسلامت و شجاعت جامعه خبرنگاری جهان را زیر سوال برد. اگرچه لابی‌های سیاسی اسراییل در همه زمینه‌ها قوی عمل می‌كنند ولی بااقدام و پیگیری مصرانه انجمن‌های صنفی چه بسا بنای یادبودی برای 67 خبرنگار كشته‌شده در فلسطین برپا و یك روز جهانی به نام‌شان تعیین شود. فكر نكنم تاكنون دولتی این تعداد خبرنگار را طی چند هفته كشته باشد لذا خبرنگاركشی را هم باید به صفات ممتاز رژیم آپارتاید اسراییل اضافه كرد.