کد خبر : 329315 تاریخ : ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان - 12:38
كودكان غزه و آمارهایی كه سخن می‌گویند از دیدگاه گوترش حمله هفتم اكتبر حماس به‌هیچ‌وجه مجازات دسته‌جمعی ساكنان غزه را توجیه نمی‌كند.

دنیای قلم - محمود فاضلی: درپی حملات اسراییل به غزه و ویرانی و حصر غزه با قطع راه‌های ورود غذا و انرژی و اعتراضات سازمان‌های حقوق بشر «آنتونیو گوترش» دبیركل سازمان ملل اعلام كرد شمارغیرنظامیان به‌ویژه كودكان كشته‌شده در غزه نشان می‌دهد در عملیات نظامی اسراییل علیه فلسطینی‌ها یك اشكال آشكار وجود دارد. مهم است كه به اسراییل بفهمانیم مشاهده روزانه هر روز تصویر وحشتناك نیازهای بشردوستانه مردم فلسطین در تضاد با منافع اسراییل است و این به اسراییل در ارتباط با افكار عمومی جهانی كمك نمی‌كند. ما طی چند روز در غزه هزاران هزار كودك كشته شده‌ دیده‌ایم كه به این معنی است در نحوه انجام عملیات نظامی اسراییل مشكلی وجود دارد. 


از دیدگاه گوترش حمله هفتم اكتبر حماس به‌هیچ‌وجه مجازات دسته‌جمعی ساكنان غزه را توجیه نمی‌كند. تخلفاتی از سوی حماس به‌دلیل «استفاده از سپر انسانی» انجام گرفته است، اما تلفات غیرنظامیان طی عملیات نظامی اسراییل نشان می‌دهد كه یك جای كار به‌وضوح می‌لنگد. مهم است كه اسراییل درك كند كه تماشای تصویر وحشتناك نیاز مردم فلسطین به كمك‌های بشردوستانه، در راستای منافع اسراییل نیست. چنین تصاویری به اسراییل در میان افكار عمومی در سراسر جهان كمكی نمی‌كند. هر سال بالاترین میزان كودكان كشته شده توسط هر بازیگر در تمامی درگیری‌ها حداكثر به چند نفر خلاصه می‌شد. طی چند روز درگیری در غزه هزاران كودك جان خود را از دست داده‌اند. این بدان معناست كه یك جای كار در نحوه انجام عملیات‌های نظامی می‌لنگد. شرایط در غزه فاجعه‌بار است. ضروری است كه جریان كمك‌های بشردوستانه جهت پاسخ‌دهی به نیازهای مردم فلسطین به غزه سرازیر شود.
مقامات فلسطینی از كشته شدن 11500 نفر از زمان آغاز عملیات توفان‌الاقصی خبر داده‌ كه ۴۰ درصد از این افراد كودك بوده‌اند. بمباران زیرساخت‌های نوار غزه در تمامی بخش‌ها دچار مشكل شده است. ویرانی  نانوایی‌ها و  همچنین زیر ساخت‌ها  موجب كمبود نان در این منطقه شده است و بسیاری از خانوارهای فلسطینی در معرض گرسنگی شدید قرار گرفته‌اند. صهیونیست‌ها به بمباران نوار غزه اكتفا نكردند و سعی می‌كنند با ایجاد قحطی در شهر موجب ترس و وحشت خانواده‌های فلسطینی شوند. آنها جنگ را به جنگ نان تبدیل كرده‌اند.


به گفته سازمان ملل، هیچ نانوایی در شمال نوار غزه از هفتم نوامبر به‌دلیل كمبود سوخت، آب و آرد گندم و به‌دلیل آسیب‌های زیرساختی فعال نبوده است. ۱۱ نانوایی در نوار غزه به‌طور كامل تخریب شده است، در حالی كه بقیه به‌دلیل كمبود آرد، سوخت و برق قادر به فعالیت نیستند. در مغازه‌ها چیزی برای فروش باقی نمانده و قفسه‌ها خالی است. اهالی غزه می‌گویند ما برای محافظت از فرزندان‌مان از خانه‌های‌مان آواره شده‌ایم، اما نمی‌خواهیم آنها از گرسنگی بمیرند. گویی اسراییلی‌ها به ما می‌گویند كه اگر در اثر بمباران نمردید، باید با گرسنگی یا تشنگی بمیرید. مواد غذایی محدود عمدتا بین آوارگان و خانواده‌های میزبان در جنوب نوار غزه توزیع و تنها آرد برای نانوایی‌ها در نوار جنوبی تهیه می‌شود، در حالی كه هرگونه حمل و نقل مواد غذایی به شهر غزه و شمال آن توسط اسراییل ممنوع شده است. طبق آمارهای ارایه‌شده توسط سازمان‌های حقوق بشری، قبل از جنگ، ۷۰ درصد از كودكان فلسطینی نوار غزه از مشكلات مختلفی از جمله سوء تغذیه و كم‌خونی رنج می‌بردند و حالا به گفته ناظر حقوق‌بشر اروپا این رقم بعد از بمباران اسراییل به بیش از ۹۰ درصد افزایش یافته است.


بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت فلسطینی از تاریخ ۷ اكتبر تاكنون حداقل ۱۱ هزار و ۵۰۰ فلسطینی از جمله بیش از ۷ هزار و ۸۰۰ زن و كودك قربانی حملات هوایی اسراییل شدند و بیش از ۲۹ هزار و ۲۰۰ نفر دیگر هم زخمی شده‌اند. علاوه بر این تحت تاثیر حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی در غزه، هزاران ساختمان از جمله بیمارستان‌ها، مساجد و كلیساها نیز در اثرحملات هوایی بی‌امان و گسترده زمینی رژیم اسراییل در غزه محاصره شده و به‌طور كامل آسیب دیده و تخریب شده‌اند. اسراییل از ابتدای شروع حملات هوایی و زمینی خود، مناطق مربوط به سكونت غیرنظامیان، پناهجویان و بیمارستان‌ها را هدف قرار داده است و همچنان راه را برای ورود كمك‌های بشردوستانه به غزه بسته است. طبق گزارش‌های رسمی تاكنون ۴۶۰۰ كودك در این جنگ به شهادت رسیدند و حدود ۹۰۰۰نفر دیگر زخمی شده‌اند؛ ‌این رقم  وحشتناک، آمار كودكان بی‌گناهی است كه قربانی جنایات اسراییل شده‌اند.