دنیای قلم -قلقلک دادن یکی از مواردی است که بسیاری از افراد به آن حساس هستند و واکنشهای بدنی خاصی در مواجهشدن با این محرک از خود نشان میدهند. مطالعات جدید محققان گویای این واقعیت است که قلقلک باعث میشود بخشهایی خاص از مغز فعال شوند.
نحوه انجام این پژوهش و نتایج آن محققان دانشگاه هومبولت برلین برای بررسی تاثیر قلقلک بر مغز از خنده موشها برای ترسیم و مطالعه فعالیت بخشی از مغز به نام قشر خاکستری دور قناتی استفاده کردند. آنها طی این مطالعه و از طریق اندازهگیری فعالیت مغز موشها به کمک الکترودهای کاشته شده در مغز، دریافتند که فعالیت قشر خاکستری دور قناتی برای انجام وظایفی مانند بازی و خنده ضروری است.
پروفسور مایکل برشت، نویسنده ارشد این مطالعه و استاد عصبشناسی در دانشگاه هومبولت در این باره میگوید: «ما میدانیم که صداهایی مانند خنده در بازی بسیار مهم هستند. به همین دلیل، کودکان هنگام بازی با یکدیگر بررسی میکنند که اگر همبازی آنها دیگر نمیخندد، به عملشان ادامه ندهند». محققان پس از اطمینان از اینکه موشها در محیط خود راحت هستند، آنها را قلقلک دادند. در تصاویر گرفته شده از مغز آنها پاسخهای عصبی قوی در بخش جانبی قشر خاکستری دور قناتی در زمان قلقلک دادن مشاهده شد. در ادامه زمانی که عمل قلقلک دادن متوقف شد، فعالیت سلولهای قشر خاکستری دور قناتی موشها کاهش یافت. دکتر برشت در ادامه توضیحاتش می گوید: «نتایج این مطالعه جدید نشان میدهد که قلقلک باعث میشود بخشهایی خاص از مغز فعال شوند اما هنوز به تحقیقات تکمیلی در این باره نیاز است». شرح کامل این پژوهش در آخرین شماره مجله تخصصی Neuron منتشر شده است.