کد خبر : 329135 تاریخ : ۱۴۰۲ شنبه ۶ آبان - 18:54
طرز تهیه اسموتی مقوی و سالم طرز تهیه اسموتی مقوی و سالم را اینجا بخوانید

دنیای قلم -نوشیدنی‌های ترکیبی مشهور به «اسموتی‌»، معجونی از میوه‌ها و سبزیجات‌اند که در گذر سال‌ها به روشی خوشمزه و راحت برای صرف مواد غذایی سالم و مواد مغذی معروف شده‌اند. اسموتی‌های آماده‌ را می‌توان در کافی‌شاپ‌ها صرف کرد، اما با تهیه آن‌ها در خانه می‌توان به ترکیبات سالم‌تری دست یافت.« یاهو لایف» برای پی‌بردن به سلامت اسموتی‌ها، سراغ الیسا پاچکو و کایلا چنل، متخصصان تغذیه رفته است.


 بهترین ترکیب برای اسموتی‌ها


 پاچکو می‌گوید: «تهیه اسموتی سالم، کاملا به تعادل بستگی دارد. همواره منبع فیبر، پروتئین و چربی به اسموتی بیفزایید. این ترکیب درشت‌مغذی‌ها، سطح قند‌خون را پایدار نگه می‌دارد و باعث می‌شود مدت طولانی‌تری احساس سیری کنید و سطوح انرژی پایدارتری داشته باشید.» به بیان دیگر، مطمئن شوید که اسموتی شما چیزی فراتر از میوه و آب‌میوه است. چنل می‌گوید: «بسیار دیده‌ام که افراد در ترکیب اسموتی خود فقط از میوه استفاده می‌کنند که در آن صورت دیگر فقط گونه‌ای آب‌میوه است. اسموتی میوه، قندخون بدن را بلافاصله بالا می‌برد و پس از مدت کوتاهی، بدن با افت قند بیشتر و گرسنگی مواجه می‌شود». چنل برای افزودن پروتئین به اسموتی، ماست یونانی یا پنیر را پیشنهاد می‌کند که قوام خامه‌ای‌تری به آن می‌دهد. پودر پروتئین و کفیر هم از دیگر گزینه‌های مشابه‌اند. او می‌گوید: «می‌توانید چربی‌های سالم مانند کره آجیل، دانه چیا، تخم کتان یا ماست پرچرب یا لبنیات به آن اضافه کنید.»


 
  ترکیب شگفت‌انگیز برای افزودن به اسموتی‌ها


 پاچکو از طرفداران دانه چیاست، زیرا مملو ازفیبر هستند. فقط در دو قاشق غذاخوری دانه‌ چیا، ۱۰ گرم فیبر وجود دارد. دانه چیا همچنین سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است که به گفته پاچکو، برای کاهش التهاب و بهبود سلامت قلب مفید است. پاچکو می‌گوید: «اگر دانه‌ چیا دوست ندارید، این یک راه عالی برای بهره‌مندی از فواید سلامتی آن است. زیرا پس از مخلوط شدن در اسموتی، دیگر حضورشان پیدا نیست.»


 
 چرا افزودن پروتئین مهم است؟


  وجود پروتئین که به ایجاد اجزای سازنده عضلات، سیستم ایمنی و استخوان‌ها کمک می‌کند، در اسموتی‌ها ضروری است. چنل تاکید می‌کند: «اگر می‌توانید، پروتئین کامل، مثلا یک منبع لبنی، به اسموتی اضافه کنید. این کار به ارائه سطوح بالاتر لوسین، اسید آمینه‌ای که باعث تحریک سنتز پروتئین ماهیچه می‌شود، کمک می‌کند.» توصیه این است: «ماست یونانی، پنیر، کفیر، شیر یا پودر پروتئین به اسموتی خود اضافه کنید و برای گزینه گیاهی، سراغ پودر پروتئین گیاهی، نخود یا نخودفرنگی منجمد بروید.»


 
  آیا ترکیب مواد روی مزایای‌شان تاثیر دارد؟


با کمال تعجب، بله. به‌طور مثال محققان به تازگی دریافتند که افزودن موز به اسموتی توت، باعث کاهش سطح سالم فلاوانول موجود در توت‌ها می‌شود. پژوهش‌ها نشان می‌دهد که افرادی که فلاونوئید بیشتر مصرف می‌کنند، فشارخون پایین‌تری دارند و در برابر خطر حمله قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع ۲ نیز از مصونیت بیشتری برخوردارند.