کد خبر : 329000 تاریخ : ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۸ مهر - 16:46
این افراد انار نخورند خوردن انار این میوه خوشمزه و زیبا ، در کنار فوایدی که دارد می تواند برای برخی افراد مُضر باشد

دنیای قلم -انار یکی از میوه‌های نوبرانه پاییز است و پای ثابت گذراندن شب‌های بلند پاییز و زمستان. انار ویتامین و آنتی‌اکسیدان‌های زیادی دارد و در گذشته روش‌های مختلفی برای استفاده از این میوه در طول سال داشتند. در یزد انار را زیر کاه‌های بادگیر می‌گذاشتند تا همیشه به این میوه دسترسی داشته‌باشند، در بعضی نقاط کشور هم دانه‌های انار را خشک‌می‌کردند و می‌کوبیدند و از پودر آن در غذا استفاده‌می‌کردند. انار با همه خاصیت‌هایش به دلیل داشتن آهن و عناصر دیگر، دیرهضم است و حتی مصرف آن برای بعضی‌ها دردسرساز است. برای مثال مزاج انار به طبع آن بستگی دارد اما طبع آن به طور کلی سرد و خشک است و هرچه‌ترش‌تر باشد سرد و خشکی آن بیشتر می‌شود. انار شیرین سرد و معتدل است و بهترین وقت مصرف آن قبل از وعده صبحانه است. اگر جزو طرفداران انار هستید و در این روزها همیشه انار در سبد خریدتان هست این مطلب را بخوانید. در ادامه از گروه‌هایی نوشته‌ایم که نباید در خوردن انار زیاده‌روی‌کنند.


  سردمزاج‌ها و مبتلایان به زخم معده


افرادی که مشکلات معده و زخم معده دارند، نباید انار ترش بخورند چون مصرف این نوع انار بیماری‌شان را شدیدتر می‌کند. همین‌طور مصرف انار در افراد سرد مزاج به علت طبع آن مشکلاتی را به وجود می‌آورد. مصرف این میوه در این افراد، معده را سست می‎کند و باعث نفخ می‌شود. این افراد بعد از مصرف این میوه بهتر است مقداری نبات و زنجبیل مصرف‌کنند.


   افراد دچار یبوست و اختلالات هضم


اگر همیشه دچار یبوست هستید، باید انار و رب‌ انار را از سبد غذایی‌تان خط‌بزنید؛ چون مصرف انار با هسته‌های آن یبوست را تشدید می‌کند. اگر نمی‌توانید انار را حذف‌کنید بهتر است این میوه را با پرده های سفید داخل آن بخورید چون فیبر دارند. این فیبر نامحلول به حرکات دستگاه گوارش، رفع مشکلات دستگاه گوارش، جلوگیری از یبوست و کاهش اضافه وزن و کنترل اشتهای کاذب کمک می کند. انار به علت داشتن آهن و سایر عناصر دیگر دیر هضم است و مصرف بیش از حد این میوه دستگاه گوارش را تحریک می کند و باعث اختلالات بسیاری مانند حالت تهوع، استفراغ، درد شکم و... خواهد شد.


  افراد دچار اضافه وزن


 مصرف انار و عصاره آن به علت کالری فراوانی که دارد ، باعث افزایش وزن می شود پس اگر رژیم دارید و کالری مصرفی را چک می‌کنید، از خوردن این میوه خودداری کنید.


   افراد دچار فشار خون پایین


 مصرف انار فشار خون را پایین می‌آورد. برای همین کسانی که فشار خون پایین دارند نباید بیش از حد انار بخورند. مصرف این میوه با انواع خاصی از داروها که برای درمان فشار خون و کلسترول بالا استفاده می شود، تداخل دارد. تاثیر انار بر فشار خون باعث می‌شود که پزشکان توصیه‌کنند دو  هفته قبل از عمل جراحی، انار نخورید.


   دیابتی‌ها و آلرژی‌دارها


 انار قند بالایی دارد و برای افراد مبتلا به دیابت مضر است؛ پس این افراد باید در خوردن انار احتیاط‌کنند. همچنین شاید جزو دسته‌ای باشید که به خوردن انار حساسیت دارید. برای مثال بعضی‌ها با خوردن انار دچار علایمی مانند بلعیدن دردناک، خارش، مشکلات پوستی،  سختی در تنفس، درد و تورم در دهان می‌شوند. اگر شما نیز این مشکلات را با خوردن انار تجربه می‌کنید، بهتر است قید خوردن انار را بزنید.