دنیای قلم -جگر خوراکی خوشمزه و دوستداشتنی است که هنوز هم طرفدارانی دارد در حالی که بسیاری از مردم نمیدانند چهنوع جگری بهتر است و نگرانی دارند که جگر منبع سموم بدن حیوان باشد و خوردنش مضر باشد اما مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آبادان با بیان اینکه بسیاری از مردم درباره خوردن جگر نگرانی دارند و نمیدانند که آیا این غذا سالم است یا خیر، گفت: «هیچ کدام از انواع جگر ویژگیهای خاص بهتری نسبت به دیگری ارائه نمیدهند با این حال، جگر گوسفند کمی مغذیتر است و چربی بیشتری هم دارد».
سمانه منصوری با اشاره به خواص جگر اظهار کرد: «جگر، همراه با دیگر گوشتها، غذای بسیار محبوب و یکی از مغذیترین مواد غذایی روی کره زمین است. این ماده غذایی از نظر محتوای مواد مغذی از میوهها و سبزیها پیشی میگیرد و سرشار از پروتئین با کیفیت بالا و کالری کم است». بهگزارش ایسنا وی افزود: «جگر غلیظترین منبع طبیعی ویتامین A، منبع عالی پروتئین با کیفیت بالا و حاوی مقدار زیادی از ویتامینهای گروه B به خصوص ویتامین B۱۲ و یکی از بهترین منابع طبیعی اسید فولیک و حاوی فرم بسیار قابل جذب آهن است».
منصوری بیان کرد: «جگر غنی از عناصر کمیاب از جمله روی، کروم و بهترین منبع طبیعی مس است. این ماده غذایی، یک عامل ضد خستگی است و سه برابر یک تخم مرغ کولین دارد». مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آبادان گفت: «جگر حاوی پروتئین با کیفیت بالاست؛ پروتئین برای بدن حیاتی است و تقریباً در هر قسمت از بدن یافت میشود و برای ساخت و ترمیم سلولها و تبدیل غذا به انرژی هم لازم است». جگر کلسترول بالایی دارد؟
وی با بیان اینکه جگر یکی از مغذیترین غذاهای موجود است، افزود: جگر کم چرب است و تنها حدود ۲۵ درصد از کالری آن از چربی حاصل میشود در حالی که ۵۰ تا ۶۰ درصد کالری موجود در استیک و گوشت بره از چربی است. منصوری ادامه داد: تحقیقات پیشین نشان داده بود مصرف جگر به علت کلسترول بالا باید محدود شود اما تحقیقات جدید نشان میدهد در صورت مطلوب بودن میزان کلسترول خون، مصرف جگر موجب افزایش کلسترول خون نمیشود.
وی درباره احتمال وجود سموم در جگر بیان کرد: «این تصور که جگر سموم را ذخیره میکند، یک تصور غلط رایج است که دلیل آن درک نادرست از جگر به عنوان یک «فیلتر» است. در حالی که جگر سموم مختلف را خنثی می کند. بهتر است که جگر را به عنوان یک کارخانه فراوری شیمیایی در نظر بگیریم. جگر سموم را خنثی میکند اما آنها را ذخیره نمیکند».