دنیای قلم -یک مطالعه جدید نشان میدهد که روغن زیتون میتواند یک عامل کلیدی در کاهش خطر ابتلا به زوال عقل کشنده باشد.
به نوشته نشریه پزشکی «مدیکالاکسپرس»، این مطالعه رژیم غذایی و سوابق علت مرگ بیش از ۹۰ هزار آمریکایی را طی سه دهه بررسی کرد که طی آن چهار هزار و ۷۵۰ شرکت کننده بر اثر زوال عقل جان باختند. نتایج نشان داد که خطر مرگ ناشی از زوال عقل در افرادی که روزانه بیش از نصف قاشق غذاخوری روغن زیتون مصرف میکنند، ۲۸ درصد کمتر از دیگران است. اگرچه این مطالعه مشاهدهای است، اما استدلال انتخاب روغن زیتون بهجای دیگر چربیها مانند مارگارین یا مایونز را تقویت میکند.
زوال عقل شامل مجموعهای از شرایط است که در آن اختلالات تفکر یا حافظه بر فعالیتهای روزانه فرد تأثیر میگذارد. آلزایمر، شایعترین شکل زوال عقل است.این مطالعه اولین مطالعهای است که رابطه بین رژیم غذایی و مرگ ناشی از زوال عقل را بررسی میکند.