کد خبر : 277866 تاریخ : ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۱ ارديبهشت - 14:40
چطور از پیری مغز جلوگیری کنیم روش های جلوگیری از پیری مغز

دنیای قلم -  همه ما گاهی اوقات بعضی نام‌ها را فراموش می‌کنیم، دسته کلیدمان را گم می‌کنیم یا موبایل‌‌مان را جا می‌گذاریم. این ‌که گاهی اوقات با «مه مغزی» مواجه شویم، هم رایج است و هم عوامل محرک مختلفی دارد (کمبود خواب، استرس، داروها، افسردگی و...). تشخیص این ‌‌که پیر شدن مغز کسی سریع‌تر از روند طبیعی پیش می‌رود یا نه، کار دشواری است، اما استفاده از مواد غذایی ناسالم به‌طور مکرر و منظم می‌تواند حافظه را ضعیف کند و با دیگر نشانگرهای تضعیف عملکرد شناختی و پیری مغز مرتبط باشد. بنابراین، اگر می‌خواهید از پیری سریع‌تر مغزتان جلوگیری کنید، از خوراکی‌ها و مواد غذایی زیر دور بمانید.

گوشت قرمز در حجم بالا


یکی از مطالعات European Heart Journal  هم نشان می‌دهد که زیاده‌روی در مصرف گوشت قرمز می‌تواند سطح TMAO را افزایش دهد که از فراورده‌های فرعی متابولیسم باکتری‌ها در روده است. بالا بودن میزان این ماده می‌تواند با افزایش خطر حملات قلبی و سکته مرتبط باشد. ناسالم بودن میکروبیوم روده با التهاب مزمن و همچنین التهاب مغز، مرتبط است و می‌تواند جریان خون در ناحیه مغز را دچار اختلال کند. حتی تغییرات منفی در روده‌ها می‌تواند سطح رسوبات آمیلوئید را افزایش دهد و در ابتلا به بیماری آلزایمر موثر باشد.


خوراکی های فراوری‌ شده


به گزارش «بهداشت نیوز» مطالعات اخیر نشان داده‌اند که اگر بیش از 20 درصد از کل کالری‌های روزانه از طریق مواد غذایی بسیار فراوری‌ شده تامین شود، به زوال شناختی سریع‌تر و همچنین تضعیف حافظه و عملکردهای شناختی ارتباط پیدا می‌کند. مواد غذایی بسیار فراوری شده عبارتند از: پیتزاهای یخی و منجمد، چیپس سیب‌زمینی و محصولات مشابه، بستنی، نان‌های سفید فروشگاهی، کلوچه‌ها و کیک‌های صنعتی، غلات صبحانه صنعتی، انواع خوراکی‌ها و هله‌هوله‌هایی که برای میان‌وعده مصرف می‌شوند و... .


غذاهای سرخ‌ کردنی 


انواع غذاهای سرخ‌کردنی مثل سیب‌زمینی سرخ‌شده، مرغ سوخاری، پیراشکی‌ها و... در گروه خوراکی‌های سرخ‌کردنی و گاه حتی مواد غذایی بسیار فراوری‌ شده قرار می‌گیرند. این خوراکی‌ها همچنین بسیار التهاب‌زا هستند و مطالعات علمی هم نشان می‌دهند که در مناطقی که استفاده از آن ها زیاد است، خطر سکته افزایش پیدا می‌کند.