کد خبر : 277509 تاریخ : ۱۴۰۱ دوشنبه ۱ اسفند - 23:32
چطور کودکی موفق تربیت کنیم تربیت کودک موفق چطور اتفاق می افتد

دنیای قلم -محققان دانشگاه کمبریج در مقاله‌ای که سال 2023 میلادی منتشر کردند، برخی عادات سالم را پیشنهاد می‌کنند که می‌توان به کودکان خردسال آموزش داد تا بتوانند بهتر با چالش‌های متعدد زندگی خود کنار بیایند و در زندگی موفق‌تر باشند.
 

شناسایی احساسات و ابراز آن به شکل مناسب


کودک همیشه نمی‌تواند احساسات خود را بیان کند، به خصوص زمانی که عصبانی و ناامید است. روان شناسان پیشنهاد می‌کنند که با دادن فضا برای آرام شدن و آموزش تکنیک‌های خوب مقابله‌ای مانند تنفس عمیق، درگیر شدن با سرگرمی‌ها و انجام فعالیت‌های بدنی، راه‌های سالم برای مقابله با احساسات را به آن‌ها آموزش دهیم. پس از فروکش کردن کج خلقی، باید به آن‌ها یاد بدهیم که نظر والدین خود را درک کنند. آن‌ها اگر یاد نگیرند به شکل مناسب رفتار خود را بروز دهند، در آینده دچار درگیری‌های عاطفی و عقلی خواهند شد.


 دنبال کردن یک برنامه منظم


متخصصان معتقدند که داشتن یک برنامه منظم و ثابت مانند زمان مشخصی برای خواب، زمان بیدار شدن و وعده‌های غذایی، برای تربیت خوب کودک ضروری است، زیرا این برنامه روزانه به کودک کمک می‌کند سبک زندگی سالمی داشته باشد. به گفته کارشناسان، اگر در هر زمانی به آن‌ها اجازه داده شود هر کاری را که می‌خواهند انجام دهند، بدون نظم و انضباط خواهند بود و همین موضوع باعث می‌شود که در مدرسه و جامعه به سختی سازگار شوند.


پرورش مهارت‌ها در کودک


کودکان علاوه بر دستیابی به موفقیت تحصیلی و پرورش استعداد‌های فردی، همچنین باید یاد بگیرند که چگونه با دوستان و خانواده از طریق توسعه توانایی‌های فکری و ایجاد مهارت‌های اجتماعی خود ارتباط برقرار کنند. این یادگیری به طور موثر آن‌ها را قادر می‌سازد تا استرس‌های روزمره خود را کاهش دهند.


 فراهم کردن شرایط استقلال برای کودک


بچه‌ها وقتی می‌توانند کار‌ها را خودشان انجام دهند، احساس خوبی به خودشان خواهند داشت؛ بنابراین اگر به بچه‌های‌تان اجازه دهید مسئولیت تمیز کردن اتاق‌هایشان را بر عهده بگیرند، این کار‌های کوچک روزانه می‌تواند باعث تقویت اعتماد به نفس در آن‌ها شود.


 تشویق به خلاقیت


وظیفه والدین، معلمان و مراقبان این است که مهارت‌های خلاقانه را به کودکان بیاموزند تا بتوانند راه‌هایی برای ابراز احساسات خود پیدا کنند. درک این نکته ضروری است که هر کودک مجموعه‌ای از مهارت‌های منحصربه‌فرد دارد و آن‌ها باید تشویق شوند تا این مهارت‌های خود را انجام دهند.
این مهارت‌ها، اعم از ورزش کردن، تئاتر یا حتی نوشتن و نقاشی، ابزار ارزشمندی برای کمک به کودک برای مقابله با اضطراب روزمره هستند. از آن جایی که خلاقیت یک روش طبیعی انسان برای ابراز احساسات است، باید به هر کودک این ابزار‌ها داده شود تا بتواند سلامت‌روانش را ارتقا دهد و خود را از استرس‌های ناخواسته محافظت کند.
برای نوشتن مطلب از «ارم‌نیوز» کمک گرفته شده‌است