دنیای قلم -بسیاری از غذاهای ایرانی با سبزی ها گره خوردهاند اما به علت تنوع سبزیها معمولا میزان و ترکیب آنها در غذاها متفاوت است.
سبزی هایی که در این خورش استفاده میشوند شامل برگ کرفس، نعناع و جعفری است که باید این سبزی ها تمیز، پاک و خرد شوند.
بوی خاص و منحصر به فرد این غذا برای سبزی هایی است که در آن استفاده شده است. این سبزی ها شامل جعفری، گشنیز، شنبلیله، تره و اسفناج است.
سبزی هایی که در آش استفاده می شود شامل جعفری، تره، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است که البته برگ چغندر در فصل سرما موجود است.
سوپ هم از پیش غذاهای معروف ایرانی است که در آن سبزی ها نقش مهمی دارند؛ سبزی های سوپ شامل گشنیز و جعفری است که عطر خوبی به غذا می دهند.
سبزی کوفته شامل ریحان، مرزه، ترخون، نعناع، تره، پیازچه، گشنیز و جعفری است که همگی سبزی های خوش عطر و بویی هستند و همین راز بوی خوب و طعم دلپذیر کوفته است.
کوکو سبزی یکی از غذاهای معروف ایرانی است که ترکیب اصلی آن از سبزی هاست که این سبزی ها شامل جعفری، گشنیز ، تره و شوید است.
شما می توانید برای سبزی پلو از ترکیب تره، جعفری، شنبلیله و سیر تازه استفاده کنید که در این ترکیب سبزی ها برای پلو، باید نسبت تره و جعفری یکسان باشد و از مقدار کمی شنبلیله و چند حبه سیر تازه استفاده شود که عطر و طعم بسیار خوبی را به پلو می دهد.