کد خبر : 277360 تاریخ : ۱۴۰۱ سه شنبه ۴ بهمن - 20:46
حسادت چیست و چطور آن را ترک کنیم جوانی هستم که به‌خاطر حسود بودنم، لذتی از زندگی نمی‌برم. تقریبا همه اطرافیانم از دوستانم بگیرید تا اعضای خانواده، متوجه ماجرا شدند و چند باری هم به شوخی و جدی گفتند که «حسود هرگز نیاسود». خودم هم می‌دانم که بدجور دارم در آتش حسادت به دیگران که خانه یا خودرو دارند یا ازدواج کردند، می‌سوزم. خسته‌ام. چه کنم؟

دنیای قلم - قبل از هر چیز باید اشاره کنم که شرایط اقتصادی یکی از عواملی است که شما درگیر این حسادت‌ها شدید. بنابراین طبیعی است و بدانید که در تجربه این احساس، تنها نیستید و هر جوان یا نوجوان دیگری هم ممکن است با این مشکل در این روزها، مواجه شود. با این حال، روان‌شناسان و کارشناسان علوم رفتاری معتقدند داشتن عزت‌نفس و اعتماد‌به‌نفس بالا، باعث می‌شود تا فرد در هر شرایطی خودش را ارزشمند بداند و به دیگران حسادت نکند.


   چرایی حسود شدن انسان


انسان‌ها دوست دارند بهتر از دیگران باشند و اگر فرد احساس کند دیگران بهتر از او هستند و خودش در مرتبه پایین‌تری قرار دارد، دچار حسادت می‌شود. حسادت یکی از احساسات انسانی است؛ یک خشم درونی. حسادت از بدو تاریخ همراه انسان‌ها بوده و کمتر کسی است که در زندگی حتی برای لحظه‌ای کوتاه، دچار این حس نشده و آن را تجربه نکرده باشد. انسان‌ها دوست دارند بهتر از دیگران باشند و به همین دلیل، درگیر حسادت
می شوند، مشکلی که به تدریج از کنترل خارج و به احساسی ویرانگر یا حتی افسردگی تبدیل می‌شود.


   اولین قدم برای ترک حسادت


گفته‌اید به خاطر حسود بودنم، خسته‌ام و چه کنم؟ خودتان هم از نامناسب بودن این ویژگی اخلاقی گفته‌ و تصمیم به ترک آن گرفته‌اید. برای ترک حسادت در قدم اول، باید سعی کنید خودتان را با فردی مقایسه نکنید و به خودتان یادآوری کنید هر شخصی در مسیر متفاوتی از زندگی قرار دارد. همه ما نقاط قوت و ضعف داریم بنابراین ارزش خودتان را بدون نیاز به احساس برتری بر دیگران ببینید. تاکید می‌کنم تحت هیچ شرایطی خودتان را با دیگران مقایسه نکنید چون این کار به حسادت شما دامن می‌زند و از این‌که شبیه دیگری نیستید، غصه نخورید.


   حواس‌تان به اعتمادبه‌نفس‌تان هست؟


شما باید اعتماد به نفس‌تان را تقویت کنید و بهترین راه برای دور کردن حسادت از خودتان، این است که اعتمادبه‌نفس‌تان را بالا ببرید. حسادت در نتیجه اطمینان نداشتن افراد به خودشان ایجاد می‌شود نه رفتار و اعمال دیگران. توصیه مهم در همین باره، این است که توانایی‌های‌تان را بشناسید. مدام به خودتان بگویید: «من هم می‌توانم با سعی و کوشش به هر چه می‌خواهم برسم و دلیلی ندارد که حسادت کنم.» در راه رسیدن به خواسته‌های معقول‌تان، تمام تلاش‌تان را به کار ببرید و حسابی عزم‌تان را جزم کنید. حسادت در افرادی بیشتر ایجاد می‌شود که به‌جای پرورش توانایی‌های خود، مدام زندگی دیگران را جست‌وجو می‌کنند تا ببینند زندگی آن‌ها چه نتایجی داشته است.
نویسنده : راهله فارسی| ‌ مشاور