دنیای قلم -سرطان سینه به شرایطی گفته میشود که طی آن بسیاری از سلول های طبیعی و مورد نیاز در بخش سینه به شکلی غیرعادی منتشر و تکثیر میشوند. در نتیجه شاهد ایجادتوده های سرطانی هستیم.
از جمله عوامل موثر در بروز سرطان سینه می توان به موارد زیر اشاره کرد: جنسیت- سرطان سینه در خانم ها بیشتر شایع است. سن- احتمال ابتلا به سرطان سینه با بالا رفتن سن افزایش می یابد. ژنتیک- اگر سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان سینه را داشته باشید احتمال مبتلا شدن به این بیماری بسیار بیشتر خواهد بود. چاقی- اضافه وزن یا مصرف غذاهای چرب، احتمال ابتلا به سرطان سینه را افزایش میدهند. مصرف الکل-افرادی که مشروبات الکلی مصرف میکنند، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان سینه قرار دارند.
از علایم اولیه سرطان سینه میتوان موارد زیر را نام برد: تغییرات در پوست سینه (قرمز و متورم شدن ) افزایش اندازه کلی سینه تغییر شکل سینه پوست پوست شدن سینه ترشحات غیر طبیعی از نوک سینه احساس درد در بخش های مختلف سینه احساس به وجود آمدن توده ها یا گره های مختلف در بخش های درونی و بیرونی سینه
پیشگیری همیشه بهتر از درمان است، زیرا اگر بتوان بیماری را در مراحل اولیه و با شدت کمتری شناسایی کرد، احتمال درمان بسیار زیاد است. برای پیشگیری از سرطان سینه به نکات زیر عمل کنید: زنان بالاتر از چهل سال سالانه ماموگرافی انجام دهند. همه زنان باید خودآزمایی سینه را در هر ماه انجام دهند. ورزش و تحرک را در برنامه زندگی خود قرار دهید. غذاهای حاوی فیبر استفاده کنید. از مصرف الکل و دخانیات بپرهیزید. بارداری را به تعویق نیندازید. در صورت تولد نوزاد، او را با شیر خود تغذیه کنید. از سینه بند مناسب و راحت استفاده کنید. در ساعتی از شبانه روز به خصوص هنگام استراحت سینه بند خود را درآورید.