دنیای قلم -رب انار یکی از چاشنیهای خوشمزه و پرطرفدار است که در تهیه بسیاری از غذاها از آن استفاده میشود. در این مطلب ۲ روش ساده برای تهیه رب انار در خانه آموزش داده شده است.
به گزارش همشهری آنلاین، رب انار یکی از چاشنیهای خوشمزه و پرطرفدار است که در تهیه بسیاری از غذاها ازجمله خورش فسنجان، شامی ترش، زیتون پرورده و برخی کباب ها از آن استفاده میشود. این چاشنی مثل خود انار بسیار مفید است، به ویژه اگر در تهیه آن از انارهای مرغوب استفاده کنید و در صورتی میتوانید کاملا از این موضوع مطمئن شوید که خودتان رب انار را تهیه کنید.
انار: ۸ کیلوگرم
نمک: یک قاشق غذاخوری
انارها را بشویید و از وسط نصف کنید. سپس آنها را دانهدانه کنید. تا جایی که امکان دارد سعی کنید پوست داخلی و سفید رنگ داخل انار، با دانهها مخلوط نشود. در صورتی که تعداد انارها بالا باشد، اگر کمی از پوست سفید رنگ انار با دانهها مخلوط شود ایرادی ندارد.
در یک قابلمه بزرگ، آب ریخته و دانههای انار را به آن اضافه کنید. زیر شعله را زیاد کنید تا آب بجوشد. زمانی که آب جوشید، زیر شعله را کم کنید. هر چند دقیقه انار را هم زده و سعی کنید با ملاقه یا کفگیر به دانهها فشار بیاورید تا آب آنها گرفته شود.
در حین جوشیدن، با گوشتکوب دانهها را در قابلمه فشار دهید تا آب از دانهها خارج شود. این کار را تا زمانی ادامه دهید که مقدار زیادی از آب دانهها گرفته شود. سپس زیر قابلمه را خاموش کنید.
محتویات قابلمه را از صافی رد کنید تا آب از دانهها جدا شود. برای آبگیری کامل، دانههای داخل صافی را دوباره در قابلمه جدا با مقداری آب بریزید تا بجوشد و رب انار درجه دو به دست آید.
آب انار خالص را که بعد از رد کردن دانهها از صافی به دست آوردید، در یک قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید تا غلیظ شود. هر چند لحظه آن را هم بزنید تا رب انار ته نگیرد؛ چون در این مرحله آب سریع تبخیر میشود. در پایان غلیظ شدن رب، نمک را اضافه کنید.
انار را از وسط نصف و دانه کنید. سپس دانهها را در چرخ گوشت ریخته و آب آنها را بگیرید.
یک قابلمه روی حرارت بگذارید. آب انار خارج شده از چرخ گوشت را داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید غلیظ شود. برای اینکه مطمئن شوید به آب اندازه کافی غلیظ است، یک قاشق داخل رب انار بزنید، اگر قاشق به راحتی حرکت کرد، یعنی غلظت آن مناسب است. رب انار خانگی شما آماده است.
قبل از هر چیزی باید بدانید که رب انار تاریخ مصرف دارد و مانند هر ماده غذایی دیگری بعد از مدتی خراب میشود. معمولاً تاریخ انقضای رب همیشه یکسان نیست و به شرایط نگهداری و میزان غلظت و خلوص رب شما بستگی دارد. هر چقدر رب غلیظتر و خالصتر باشد و در شرایط بهتری نگهداری شود، قطعاً ماندگاری آن نیز بیشتر خواهد بود.
معمولا رب انار بستهبندیشده تا دو سال ماندگاری دارد. اما شما میتوانید رب انار خانگی خالص را تا مدت بیشتری نیز نگهداری کنید. در ادامه میتوانید با مهمترین نشانه خراب شدن رب انار آشنا شوید.
ظاهر غیرطبیعی رب
بوی نامطبوع و متفاوت رب
ایجاد کپک روی رب
بوی بد و غیرعادی رب
مزه تلخ و بد رب