دنیای قلم -سرماخوردگی و آنفلوآنزا دو بیماری هستند که این روزها به دلایل مختلفی ابتلا به آن ها افزایش یافته است؛ بیماری هایی که در صورت ابتلای یک نفر به آن، احتمال ابتلای همکاران، همکلاسی و اعضای خانواده هم زیاد است. برای پیشگیری از آنفلوآنزا بهترین راهکار این است که در این روزها واکسن آنفلوآنزا زده شود. از آن جایی که ویروس آنفلوآنزا و سرماخوردگی برای ساعت ها روی سطوحی مثل تاب، سرسره، شیرآب خوری، لیوان، میز و نیمکت مدرسه و... می ماندو حین عطسه و سرفه هم در محیط پخش می شود ؛ رعایت نکردن فاصله، امکان انتقال را افزایش می دهد، برای پیشگیری از ابتلا باید به نکات زیادی توجه کنیم.
در طول روز چیزهای زیادی مثل لبه پله برقی، دستگیره در، دکمه آسانسور، عابربانک و... را لمس می کنیم، برای همین ضروری است قبل از خوردن غذا حتماً دست ها را با حوصله به مدت حداقل 20 ثانیه بشوییم.
کنترل تلویزیون، در یخچال، کلید برق، صفحه کلید کامپیوتر، وسایل اداری عمومی مثل منگنه و... چیزهایی هستند که محل تجمع ویروس محسوب می شوند. خیلی از ما موقع عطسه و سرفه دستمان را جلوی دهان می گیریم و بعد با همان دست چیزهای مختلف را لمس می کنیم. برای همین باید هرازگاهی چیزهایی را که احتمال لمس شدن زیادی دارند، ضدعفونی کنیم تا دیگران آلوده نشوند.
هرچند می دانیم حوله و مسواک وسایل شخصی هستند اما کنار هم قرار دادن آن ها می تواند باعث انتقال ویروس شود. همین طور استفاده از ملافه، بالش، قاشق، لیوان و دیگر وسایل شخصی دیگران، احتمال انتشار ویروس و ابتلای افراد را زیاد می کند.
خوردن چیزهایی که باعث تقویت سیستم ایمنی می شوند. خوردن آب لیموی تازه با عسل و پرهیز از خوردن کافئین باعث می شود اگر در معرض ویروس قرار گرفتیم، بدن ما واکنش بهتری نشان دهد.
مرطوب بودن محیط با قرار دادن یک ظرف آب روی بخاری یا استفاده از دستگاه بخور می تواند به هوای بهتر محیط و کاهش آلودگی ها کمک کند.
اگر احساس سرماخوردگی داشتیم، فرق چندانی ندارد که مبتلا به خود سرماخوردگی شدیم یا علایم آنفلوآنزا را داریم. حتی اگر اطرافیان ما واکسن آنفلوآنزا و کرونا را هم زده باشند، بهتر است فرض را بر این بگذاریم که احتمال ابتلای آن ها هست و تا حد امکان نزدیک آن ها نشویم. به پزشک مراجعه کنیم تا در صورت لزوم تست کرونا بدهیم.
در محیط های عمومی و فضاهای بسته از ماسک استفاده کنیم. اگر فرزندمان بیمار شد، او را به مدرسه یا کلاس های فوق برنامه نفرستیم. دمنوش های مفیدی مثل بابونه مصرف کنیم. سوپ مرغ بخوریم. سیر و زنجبیل را در برنامه بگذاریم و روزی چند بار آب نمک غرغره کنیم. در نهایت فراموش نکنید مصرف دارو ضروری است اما دوره بیماری باید بگذرد پس استراحت را هم فراموش نکنید. نویسنده : نغمه جدیدی| روزنامه نگار سلامت