دنیای قلم -ترشیها از جمله طعم دهندههای غذا هستند که در سفره ایرانی به رنگ و مزه غذاها کمک میکنند.
آلبالو: 250 گرم شکر: یک قاشق غذاخوری نمک: یک قاشق غذاخوری سرکه: به میزان لازم
1-ابتدا آلبالوها را پاک کنید و خوب بشویید.سپس صبر کنید تا آلبالوها کاملا خشک شوند. 2-آلبالوهای خشک شده را درظرف شیشه ای تمیز و خشک بریزید. 3-پس از این که نصف آلبالوها را در ظرف ریختید مقداری از نمک را روی آن بپاشید. 4-نصف شکر را نیز روی نمک ها اضافه کنید و دوباره روی آن ها آلبالو بریزید. علت اضافه کردن نمک و شکر این است که آلبالوها مزه ترش و تیزی نداشته باشد و به خاطر شکر کمی ملس و خوشمزه تر شود. 5-با دست آلبالوها را فشار دهید تا فضای خالی میان آن ها نباشد. باقی مانده شکر و نمک را هم روی آلبالوها بریزید. 6-سرکه انگور را به مواد ترشی اضافه کنید و تا جایی که روی ترشی را بپوشاند سرکه بریزید. شما می توانید سرکه را با مقداری آب ترکیب کرده و به ترشی اضافه کنید. 7-در ظرف ترشی را سفت ببندید و حدود دو هفته در یخچال نگه دارید. تا سه روز ،چندین بار آن را ت کان دهید تا شکر و نمک در سرکه حل شود. 8-پس از گذشت دو هفته ترشی شما حاضر است می توانید در کنار غذا از آن استفاده کنید.