دنیای قلم -عوامل اصلی پیری در بدن، بهطور صددرصد تحت کنترل ما نیستند اما میتوان با تغذیه درست روند پیری را عقب انداخت.به گزارش Healthline ،رعایت یک رژیم غذایی سالم و دوری از مصرف برخی مواد غذایی، سادهترین راه برای جلوگیری از پیری زودرس است.در ادامه به معرفی خوراکیهایی که باعث پیری میشوند،میپردازیم.
بیشتر مارگارینها، بهخصوص نوع جامد، دارای چربی ترانس هستند. آنها کلسترول بد را افزایش و نوع خوب کلسترول را کاهش میدهند و در سراسر بدن التهاب ایجاد میکنند. التهاب با بیماری قلبی و سکته مغزی مرتبط است.دو وضعیتی که میتوانند ظاهری پیر به شما بدهند.
هر چه بیشتر این نوشیدنیها را مصرف کنید، سلولهای بدن سریعتر پیر میشوند. علاوه بر گازدار بودن، این نوشیدنیها ،کالری و شکر افزوده بیشتری نسبت به نوشیدنیهای دیگر دارند. این قند در ترکیب با باکتریهای موجود در دهان، اسیدی را تشکیل میدهد که مینای دندان را از بین میبرد و باعث پوسیدگی دندان میشود.همچنین با خوردن نوشابه انرژی زا ،افزایش وزن،سکته مغزی و زوال عقل به سراغ شما خواهد آمد.
گوشتهای فراوری شده ،مانند کالباس، سوسیس، ژامبون و ... سرشار از مواد نگه دارنده برای ماندگاری بیشتر هستند. این چیزی است که آنها را خوشمزه و البته خطرناک میکند. سدیم و نگه دارندههای شیمیایی باعث التهاب، بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت میشود.
سرخ کردن یا کباب کردن گوشت در دمای بالا، باعث ایجاد محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته یا AGEs میشود. AGEsها، پروتئینها یا لیپیدهایی هستند که در اثر قرار گرفتن در معرض قندها گلیکوزه میشوند. آنها در پیر شدن بدن و ایجاد بسیاری از بیماریهای دژنراتیو مانند دیابت، آترواسکلروز، بیماری مزمن کلیه و بیماری آلزایمر نقش دارند.
کافئین ادرارآور است، مغز شما را تحریک میکند و نیاز شما به ادرار کردن را افزایش میدهد. این روند میتواند باعث کمآبی بدن شود. وقتی آب کافی در بدن نداشته باشید، پوست شما ترشح سموم را متوقف و بدن را مستعد خشکی پوست، پسوریازیس و چین و چروک میکند.