دنیای قلم -مسائل روانی، مشکلات هورمونی و یا رژیم غذایی از دیگر دلایل بالقوه ای هستند که می تواند با احساس خستگی ربط داشته باشند.اکنون نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که مصرف گوشت فرآوری شده نیز با خستگی ذهنی و جسمی مرتبط است.
محققان در این مطالعه که در مجله Nutrients منتشر شده است، ۲۰ بزرگسال جوان را که در اواسط بیست سالگی تا اواسط سی سالگی قرار داشتند، مورد بررسی قرار دادند و میکروبیوم روده آنها را تجزیه و تحلیل کردند تا متوجه شوند که چگونه میکروبیوم روده آنها با انرژی ذهنی و خستگی و انرژی فیزیکی و خستگی مرتبط است.
آنها متوجه شدند که گوشت فرآوری شده تنها نوع غذایی است که با تغییرات در این سطوح انرژی - خستگی ذهنی و جسمی بیشتر و انرژی ذهنی و فیزیکی کمتر- مرتبط است.
«علی بولانی» پزشک و نویسنده این مطالعه، میگوید: متوجه شدیم افرادی که گوشتهای فرآوریشده بیشتری مصرف میکنند، به طور معمول از نظر ذهنی خسته هستند. وی افزود: با این حال در این مطالعه یک رابطه علت و معلولی مشخص نشد. پیدا کردن یک رابطه علت و معلولی بسیار چالش برانگیز است.ما در این مطالعه به رابطه ای پی بردیم اما نمی دانیم که آیا یکی موجب ابتلا به دیگری می شود یا خیر.
بولانی ادامه داد: در نهایت به تحقیقات بیشتری نیاز است.این یک مطالعه آزمایشی برای تشویق سایر محققان بود تا این موضوع را بررسی کنند و متوجه شوند که آیا رابطه مشابهی پیدا می کنند یا خیر.
با این حال، کاهش مصرف گوشت فرآوری شده احتمالاً در هر صورت برای سلامتی مفید است .«سامانتا کاستی» متخصص تغذیه با تمرکز بر سلامت روان، می گوید: در حالی که مصرف هر چند وقت یکبار این خوراکی ها احتمالاً خطری ندارد اما هنوز تحقیقاتی در مورد میزان ایمن مصرف گوشت فراوری شده انجام نشده است.
ویگوید: اگر میخواهید هر چند وقت یکبار مقدار کمی گوشت فراوری شده مصرف کنید، احتمالاً مشکل بزرگی نیست، اما نباید این خوراکی ها را در بخشی از رژیم غذایی معمولی خود قرار دهید.هنگامی که خوراکی های بسیار فرآوری شده را با غذاهای کاملا مغذی تعویض می کنید و بر مصرف خوراکی های گیاهی تاکید دارید، این کار تنوع میکروبیومی شما را بهبود بخشد، خطر ابتلا به بیماری های متعدد را کاهش داده و انرژی بیشتری به شما می دهد.
در میان سایر اثرات منفی مصرف گوشت فراروری شده بر سلامتی، این خوراکی می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد و حتی به طور بالقوه عمر شما را کوتاه نیز بکند.
مصرف مکرر گوشت های فراوری شده موجب تشدید آسم می شود
محققان براساس نتایج یک مطالعه هشدار دادند که مصرف گوشت های فرآوری شده مانند ژامبون یا سوسیس برای چهار بار در هفته می تواند باعث تشدید علائم آسم شود. آنها معتقدند که نیتریت مورد استفاده برای فرآوری گوشت مانند سالامی باعث بروز التهاب در راه های هوایی می شود که مشخصه آسم است.
این مطالعه همچنین نشان داد، افرادی که هفته ای یک بار ژامبون، سوسیس و یا سوسیس خشک مصرف می کردند، علائم آسم آنها در عرض چهار سال، ۱۴ درصد وخیم تر شد. همچنین افرادی که هفته ای یک تا چهار بار، گوشت فراوری شده مصرف می کردند، علائم آسم آنها ۲۰ درصد بدتر شد. براساس نتایج این مطالعه، افرادی که در طول هفته بیش از چهار بار گوشت فراوری شده مصرف می کردند، علائم آسم آنها ۲۲ درصد بدتر شد.