دنیای قلم -طبق مطالعات انجام شده استرس تقریباً جمعیت زیادی از مردم دنیا را درگیر خودش می کند. تقریبا 5 درصد کل مردم دنیا به اختلال استرس دچار هستند و یک احساس ترس و بیقراری مداوم را در آن ها ایجاد می کند.
ممکن است این استرس در برهه های مختلف از زندگی مانند صحبت کردن در جمع دیگران یا حتی قرار ملاقات با پزشک یا هر وضعیت دیگری اتفاق بیفتد.
هنگامی که نمی توانید تمرکز کنید، بدانید که استرس گرفته اید. تمرکز سخت و حواس پرتی زود هنگام، یکی از علائم استرس است که باعث می شود شما به طور مداوم افکار منفی داشته باشید و بدنتان نتواند هوشیارانه عمل کند.
فرض کنید که یکی از اعضای خانواده از راه دور یک پیام به شما داده که دلش برایتان تنگ شده است. آیا با او قرار ملاقات می گذارید یا این که خودتان را سرزنش می کنید که چه قدر خود خواه بوده اید که مدت ها او را ندیده اید؟ اگر گزینه دوم را انتخاب کنید، یعنی شما به دلیل استرس دچار حالتی شده اید که دوست دارید خودتان را سرزنش کنید.
لرزیدن یکی از علائم رایج است که معمولاً هنگام استرس خودش را نشان می دهد. تغییرات سریع در دمای بدن باعث می شود تا احساس لرز ایجاد شود که باعث افزایش عرق در بدن شده که این عرق سرد است.
احتمالا شنیده اید که بعضی از افراد می گویند هنگامی که استرس می گیریم، انگار قلبمان از سینه بیرون می زند و همین موضوع ممکن است در مورد شما هم صدق کند زیرا ناگهان می بینید که تپش قلب عجیب و غریبی گرفته اید که علتش استرس است.
آیا هنگامی که با همکارتان یک پروژه مشترک را بر عهده گرفتید و قرار است با یکدیگر آن را تمام کنید، بیش از حد به دنبال کنترل کردن اوضاع هستید و دوست دارید که مدیریت همه چیز را در دست بگیرید؟ رفتار کنترل گرانه گاهی اوقات به دلیل استرس و اضطراب ایجاد می شود و ترس و نگرانی را در شما ایجاد می کند که باعث می شود نتوانید کنترل شرایط را کمتر کنید.
22 درصد از افرادی که با خوابیدن مشکل دارند، ممکن است اضطراب داشته باشند. یکی از علائم اضطراب این است که باعث می شود شما در طول روز تمرکز کافی نداشته باشید و اکثر شب ها هم نتوانید خیلی خوب و راحت بخوابید.
اگر همیشه مشکلات پوستی، آکنه، پسوریازیس و اگزما دارید، شاید اضطراب باعث ایجاد چنین مشکلاتی شده است. رابطه بین استرس و هورمون ها رابطه بسیار نزدیک است. تحریک تولید نامتعادل هورمون ها می تواند فولیکول های مو و یا سطح پوست را درگیر کند.
استرس عاملی برای بیقرار کردن شما است و شما نمی توانید خودتان را کنترل کنید یا به شرایط استرس زا یک پاسخ طبیعی داشته باشید و مدام پرخاش می کنید و شاید در بعضی از شرایط عکس العمل بیش از حد تندی نشان دهید.
به تعویق انداختن کارها یعنی شما مدام این کار را به صورت تکراری انجام می دهید. علت آن هم استرسی است که در ذهن تان وجود دارد و به دلیل نگرانی که در مورد آن کار دارید، نمی توانید به سراغش بروید و همین به تاخیر انداختن، استرستان را افزایش می دهد.
بعضی از افراد با تفکر بیش از حد زیاد و طولانی، خودشان را آزار می دهند و بیش از حد ایده آل گرایی می کنند که همین باعث می شود استرس شان بیشتر شود که البته خود ایده ال گرایی هم به دلیل استرس اتفاق می افتد.
همه ما دوست داریم درخواست دیگران را اجابت کنیم و از نه گفتن اجتناب می کنیم؛ اما ناتوانی در نه گفتن می تواند نشان دهنده استرس باشد و باعث می شود که شما از عذاب وجدانی که دارید، بترسید.
حالت تهوع و دل درد احساس بیماری، دل درد، یبوست، نفخ و حالت تهوع ارتباط زیادی با سیستم عصبی و استرس شما دارد. هنگامی که استرس می گیرید، انتقال دهنده های عصبی الگوی رفتاری متفاوتی ایجاد می کنند که ممکن است این علامت در جسم شما نشان داده شود.
زمانی که استرس به سراغمان می آید، معمولا خود ما می توانیم آن را کنترل کنیم اما اگر استرس بیش از حد شدید باشد و علائم شدیدی را ایجاد کند، گاهی اوقات کمک پزشک هم لازم است.