دنیای قلم -هوموس (به عربی:حُمُّص) یک پیش غذای مدیترانه ای – عربی است . این غذا که در لبنان بسیار معروف بوده و جزو پیش غذاهای اصلی محسوب می شود با مواد غذایی در دسترسی مانند نخود، سیر، ارده و... تهیه می شود.
مواد لازم مقدار لازم نخود 1 لیوان سیر 4 حبه ارده 4 قاشق غذاخوری روغن زیتون 4 قاشق غذاخوری نمک و فلفل به میزان لازم آبلیمو 2 قاشق غذاخوری جعفری دلخواه برای تزیین
نخود را پاک کرده و بشویید و در ظرفی بزرگ 12 ساعت خیس بدهید و چند بار آب آن را تعویض کنید. نخود خیس شده را با حبه های سیر داخل قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم بگذارید تا بپزد و نرم شود. پوست نخود پخته شده را جدا کنید. نخود پخته پوست کنده و سیرهای نرم شده، روغن زیتون و آبلیمو را داخل میکسر یا غذاساز بریزید تا یکدست شود. ارده را همراه با دو قاشق غذاخوری آب ونمک و فلفل به مواد داخل غذاساز اضافه کرده و دوباره غذاساز را روشن کنید تا نهایتا یک مخلوط کاملا یکدست و نرم داشته باشید. اگر هوموس غلیظ تر از چیزی است که در نظر دارید کمی بیشتر آب اضافه کنید. هوموس را به ظرف سرو منتقل کنید و روی آن روغن زیتون بریزید.
به جای نخود خام می توانید از کنسرو نخود استفاده کنید. برای پخت زودتر نخود از زودپز استفاده نمایید. برای خوشمزه تر و متفاوت ترشدن هوموس می توانید به آن انواع مختلف ادویه ها مثل پاپریکای دودی، انواع مختلف سبزی ها مثل گشنیز و جعفری خرد شده، سیرکبابی و یا انواع مغزهای تست شده یا زیتون هم اضافه کنید. برای تزئین هوموس میتوانید از مقداری پنیر فتا و دانه های کاج بو داده هم استفاده کنید. میتوانید میزان نخود، ارده و آبلیمو را نسبت به ذائقه خود تغییر دهید. در کنار هوموس خوشمزه میتوانید از نان پیتای سرخ یا گریل شده، سبزیجاتی مثل خیار، کاهو، هویج و فلفل دلمه ای استفاده کنید. هوموس را می توانید به مدت یک هفته در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید.