کد خبر : 244781 تاریخ : ۱۴۰۰ شنبه ۱۴ اسفند - 14:05
شیرینی دانمارکی را چطور درست کنیم شیرینی دانمارکی را چطور بپزیم اینجا را بخوانید

دنیای قلم - شیرینی دانمارکی شیرینی مرسوم مهمانی هاست. اگر می خواهید شیرینی خوشمزه در خانه درست کنید شیرینی دانمارکی انتخاب مناسبی است. 

 

مواد لازم برای تهیه شیرینی دانمارکی

 

تخم  مرغ 2 عدد

شیر          50 میلی

روغن  مایع             50 گرم

آرد           2 پیمانه

شکر        نصف پیمانه

روغن صاف یا کره مارگارین 300 گرم

مایه خمیر فوری     1 قاشق غ

آب  ولرم 200 میلی

آب لیمو   1 قاشق غ

رنده پوست لیمو      1 عدد

نمک        مقداری

شیر          500 میلی

آرد نشاسته ذرت      50 گرم

شکر        100 گرم

وانیل       1 قاشق غ

شیرینی دانمارکی             -

طرز تهیه شیرینی دانمارکی

 

برای شروع داخل کاسه ای یک قاشق از شکر را با پودر مایه خمیر فوری مخلوط میکنیم و آب  ولرم را به آن اضافه میکنیم و بعد از کمی مخلوط کردن روی ظرف را میپوشانیم و صبر میکنیم تا 5 دقیقه ای استراحت کند.

 

در این فاصله روغن صاف قنادی یا کره را داخل ظرفی رنده میکنیم و بعد داخل سلفون میریزیم و روی آن را می پوشانیم و با دست و یا با وردنه به آن فرم می دهیم و به شکل مربع و یا مستطیل در بیاوریم.کره باید مانند خمیر نرم باشد ولی اگر در این فاصله بخاطر دمای اتاق کره آب شد آن را به مدت 10 دقیقه در یخچال قرار دهید تا از آب شدن آن جلوگیری کنید.

 

بیشتر بخوانید: چطور چای را بهتر از همیشه دم کنیم ؟

 

در مرحله بعد به سراغ درست کردن خمیر میرویم و داخل ظرفی پوست لیموی رنده شده را میریزیم و بعد آب لیمو را به آن اضافه میکنیم و بعد از آن یکی از تخم  مرغ ها را داخل ظرف میشکنیم و با هم زن مقداری مخلوط میکنیم.سپس روغن  مایع را به آن اضافه میکنیم و به ترتیب ، شیر ، نمک و بقیه شکر را اضافه میکنیم. بعد از کمی هم زدن مایه خمیر ترش را به مواد مخلوط شده اضافه میکنیم و هم میزنیم.

 

آرد را الک کنید و در حین الک کردن کم‌کم به مایه اضافه کنید و هم بزنید.سطح کار را با کمی آرد بپوشانید و خمیر را روی آن قرار دهید و با دست آن را به مدت 10 دقیقه ورز دهید.بعد از اینکه خمیر نرم و لطیفی بدست آمد آن را داخل ظرفی قرار دهید و روی آن را بپوشانید و اجازه دهید تا در دمای محیط نیم ساعتی استراحت کند.

 

در فاصله استراحت خمیر ، باید کرم وسط شیرینی دانمارکی را آماده کرد و برای این کار باید داخل ظرفی شکر را با آرد نشاسته  ذرت و یک سوم از شیر سرد با هم مخلوط کرد و هم زد.

 

بقیه شیر را داخل ظرف دیگری بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و وقتی به جوش آمد ، کم‌کم به مایه کرم اضافه کنید و به سرعت هم بزنید.

 

سپس مواد را مجددا برمی گردانیم به ظرفی که شیر را جوشاندیم و روی حرارت قرار میدهیم و در حین حرارت آن را هم میزنیم تا غلیظ شود. وقتی مواد شروع کردند به حباب زدن آن را از روی حرارت برمیداریم.

 

 

 

مواد کرم را داخل ظرفی ریخته و وانیل را به آن اضافه کنید. بعد از مخلوط کردن روی مواد را با پلاستیک و یا سلفون بپوشانید.

 

به سراغ خمیر میرویم و بعد از نیم ساعت استراحت با پشت انگشتان آن را کمی ورز میدهیم. بعد سطح کار را کمی آرد بپوشانید و خمیر را روی آن قرار دهید و با وردنه خمیر را از 4 طرف باز میکنیم و البته سعی میکنیم وسط خمیر کمی کلفت‌تر بماند.بعد کره آماده شده و نرم را وسط خمیر قرار میدهیم. در این مرحله دقت کنید که نرمی خمیر و کره در یک سطح باشند تا خمیر نشود. وقتی کره را وسط خمیر گذاشتیم ، چهار طرف خمیر را روی کره قرار میدهیم و کاملا کره را میپوشانیم. بعد با کمک وردنه با ضربات آهسته به خمیر ضربه میزنیم.بعد خمیر را با وردنه کمی باز کنید تا به شکل مستطیل شود.

 

در این مرحله باید خمیر باز شده را تا بزنید به این شکل که کمی نصف بیشتر خمیر را تا وسط تا بزنید و نصف دیگر آن را روی آن بیاورید.

 

این مرحله را تا 6 بار باید انجام دهید و هر بار خمیر را به مدت 20 دقیقه داخل یخچال قرار دهید و بعد باز کنید و هر بار خمیر را از سمت دیگری تا بزنید.

 

روی خمیر تا زده را بپوشانید و داخل یک سینی قرار دهید و به مدت 20 دقیقه در یخچال قرار دهید.بعد از 20 دقیقه مجددا با وردنه خمیر را باز کنید و تا بزنید تا 6 بار.

 

در مرحله آخر که خمیر را با وردنه باز کردید باید ضخامت آن یک سانتی‌متر باشد.

 

سپس دور خمیر را با چاقو و یا کاتر ببرید تا صاف و یکدست شود. خمیر ها را در اندازه های یکسان به صورت مربع های کوچک ببرید و داخل آنها مقداری از مایع وانیل بریزید و ببندید و یا به هر شکلی که دوست دارید خمیر را فرم دهید و به شکل شیرینی دانمارکی درست کنید.

 

داخل سینی را با کاغذ روغنی بپوشانید و خمیر های آماده شده را با کمی فاصله در آن بچیند.

 

سپس روی سینی خمیر را بپوشانید و اجازه دهید تا به مدت 50 تا 60 دقیقه استراحت کند.

 

یک عدد از زرده  تخم  مرغ را هم بزنید و با قلمو روی خمیر شیرینی ها بمالید و یا مغز تخمه و یا هر چیزی که دوست دارید روی شیرینی ها بپاشید.

 

براق کردن شیرینی دانمارکی

 

فر را روی حرارت 350 درجه فارنهایت گرم کنید و شیرینی ها را به مدت 30 دقیقه در فر قرار دهید تا پف کند و بپزند.بعد از اینکه شیرینی ها طلایی شدند از فر بیرون بیاورید و بعد از کمی خنک شدن با عسل رقیق شده و یا شربت بار روی شیرینی ها می مالیم تا براق‌تر شوند.