دنیای قلم -سیر سیاه همان سیر سفید تخمیر شده است که ۴ تا ۵ برابر خواص درمانی بیشتری از سیر معمولی دارد. سیر تازه را برای تخمیر شدن به مدت ۵۰ تا ۹۰ روز در دمای ۶۰ تا ۷۷ درجه و در رطوبت ۸۰ تا ۹۰ درصد نگهداری می کنند. سیر پس از تخمیر، حالت ژله ای پیدا می کند و رنگ آن سیاه و مزه شیرینی پیدا می کند.
سیر سیاه نسبت به سیر تجاری حاوی موادمغذی بسیاری است و خواص درمانی و بافت نرمی دارد و در آسیا به خصوص ژاپن به عنوان ادویه کاربرد زیادی دارد. سیر سیاه شیرین برای پختن و با شکم خالی خوردن ایده ال است پس آن را در رژیم غذایی تان بگنجانید.
سیر تازه تقریباً ۶۳٪ آب ، ۲۸٪ کربوهیدرات (فروکتان ها) ، ۲.۳٪ ترکیبات گوگردی ، ۲٪ پروتئین (آلییناز) ، ۱.۲٪ اسید آمینه آزاد (آرژنین) و ۱.۵ درصد فیبر دارد.
سیر سیاه نسبت به سیر خام تازه آن، آلیسین کمتری دارد، اما آنتی اکسیدان ها و سایر ترکیبات مفید غلظت بیشتری دارد.
سیر سیاه به طور قابل توجهی فعالیت بیولوژیکی بسیار بالاتری از سیر تازه دارد و اسیدهای آمینه، پلی فنول ها و فلاونوئیدها در آن افزایش می یابد.
سیر سیاه ترکیب بیشتری به نام آلیل سیتئین (S-Allylcysteine) دارد. آلیل سیتئین به بدن در جذب آلیسین کمک می کند.
کالری:۴۰ پروتئین:۲ گرم چربی:۰ گرم کربوهیدرات:۸ گرم فیبر:۳ گرم قند:۴ گرم سیر سیاه همچنین حاوی مقادیر خوبی از موارد زیر است: ویتامین سی ویتامین های B۱ ، B۲ ، B۳ ، B۶ فولات کلسیم منگنز منیزیم فسفر روی (زینک) آهن
سیرسیاه خواص بیشماری دارد که در این میان چند نمونه از آنها را بیان می کنیم :
بیشتر بخوانید: خواص درمانی بارهنگ چیست؟
سیر سیاه آنتی اکسیدان و قدرت هضم قوی دارد، سیر سیاه حاوی سولفور لینولئیک اسید پلی فنال است و ۱۸ از۲۰ امینو آسید موردنیاز بدن را تامین میکند.
خواص سیر سیاه ۱۰ برابر بیشتراز سیر تازه است چون از بروز بیماری های قلبی جلوگیری و فشارخون را کاهش می دهد و خون را رقیق می کند. سیر سیاه به خاطر خاصیت چربی زدایی از خون مانع از تنگی عروق و رگ ها شده و از فشار خون و خطر سکته جلوگیری می کند.
سیر سیاه به دلیل داشتن آنتی اکسیدان فراوان خاصیت ضد سرطانی قوی دارد زیرا آنتی اکسیدان رادیکال های آزاد در بدن را که عامل سرطان هستند را از بین می برد. همچنین ترکیبات آلی گوگرد یا ترکیبات اورگانوسولفور موجود در سیر سیاه نیز نقش مهمی در از بین بردن رادیکال های آزاد دارد. بر اساس پژوهش ها سیر سیاه سرعت رشد سلول های سرطانی در سرطان روده و حجم و وزن تومورهای سرطانی را کاهش می دهد.
پژوهشگران به این نتیجه رسیده اند که خوردن سیر سیاه باعث کاهش وزن، کاهش چربی شکم می شود. مصرف سیر سیاه باعث تنظیم سوخت و ساز چربی و در نتیجه لاغری می شود.
مصرف سیر سیاه سبب کاهش چربی مضر خون (LDL) و افزایش چربی خوب خون (HDL) و کلسترول خون شده و در نتیجه سطح چربی کل، تری گلیسیرید و کلسترول خون کاهش می یابد.
درمان بیماری کلیوی
تحقیقات نشان داده است که سیر سیاه به علت اینکه دارای پتاسیم است، ادرار آور بسیار خوبی است و برای افرادی که از بیماری های کلیوی و ورم وحفظ اب دربدن رنج می برند، مفید است.
همانطور که گفتیم سیر سیاه سرشار از آنتی اکسیدان بوده و سیستم دفاعی را بهبود می بخشد. خوردن سیر سیاه با ویروسها و باکتریها مبارزه کرده و برای افرادی که خیلی سریع بیمار می شوند، مناسب است.
بدن انسان می تواند از طریق عملی به نام هموستاز، میزان قند خون را کنترل می کند. اگر هموستاز به خوبی انجام نشود، قند خون از حد استاندارد افزایش یافته و باعث بیماری دیابت می شود. سیر سیاه از طریق افزایش سطح انسولین یا کاهش مقاومت به انسولین باعث بهبود عمل هموستاز در خون شده و قند خون را کنترل می کند. همچنین سیر سیاه سرشار از آنتی اکسیدان بوده و پژوهش ها نشان می دهد که خوردن آنتی اکسیدان ها باعث پیشگیری از دیابت و مشکلات مربوط به آن می شود.
سیر سیاه نیز مانند سیر تازه برای قلب مفید است زیرا هر دو پلاک های چربی درون خون و رگ ها که با رسوب در بدنه رگ ها باعث تنگ شدن رگ ها و عروق شده و باعث کاهش جریان خون و افزایش فشار خون و سکته مغزی و قلبی می شوند، را کاهش می دهد. سیر سیاه به خاطر داشتن ماده هیدروکسی متیل فورفورال (۵‐HMF) خواص ضد التهابی داشته و از بیماری های قلبی عروقی مانند تصلب شراعین (گرفتگی رگ ها و عروق) پیشگیری می کند، بنابراین مبتلایان به بیماری های قلبی و عروقی بهتر است سیر مصرف کنند.
تحقیقات نشان داده است سیر سیاه برای درمان ورم مفاصلی و دردهای ماهیچه ای مفید است زیرا درون سیر سیاه ماده ای به نام سولفور موجود است که باعث کاهش دردهای ماهیچه ای شده و برای ورم مفاصلی مفید است.
مصرف سیر سیاه با خستگی های مزمن ناشی از کار زیاد مبارزه میکند و برای ورزشکارانی که می خواهند، مقاومت بدنشان را بالا ببرند توصیه می شود.
سیر سیاه التهاب گلو و حنجره را در زمان سرماخوردگی و آلرژی کاهش می دهد و بیماری های تنفسی و آسم را درمان میکند.
خوردن سیر سیاه مثل نسخه طبیعی در کاهش استرس موثر است و اعصاب را آرام و بابی خوابی و بدخلقی مبارزه میکند.
سیر سیاه مانع از واکنش های آلرژیک و حساسیتی بدن می شود و می تواند به عنوان یک ماده مفید در درمان بیماری های حساسیتی مورد استفاده قرار گیرد.
سیر سیاه خاصیت ضد التهابی خوبی دارد. خاصیت ضد التهابی سیر سیاه باعث پیشگیری از بیماری های مغزی مانند آلزایمر و پارکینسون می شود. مصرف همزمان سیر سیاه با مونوسدیم گلوتامات می تواند مانع از آسیب به سلول های مغزی شود. مونوسدیم گلوتامات ماده موجود در گوجه و پنیر است که در صورت مصرف زیاد به بعضی سلول های مغزی آسیب می رساند.
سیر سیاه خواص آنتی اکسیدانی قوی دارد و یک غذای مناسب برای محافظت از کبد در برابر آسیب های کبدی ناشی از مصرف الکل است. سیر سیاه می تواند چربی انباشته شده در کبد را کاهش دهد بنابراین خاصیت محافظتی برای کبد دارد و برای افرادی که به کبد چرب مبتلا هستند مفید است.
مصرف سیر کلاژن سازی پوست را بالا می برد و برای افرادی که مشکلات پوستی مانند قرمزی و خشکی پوست ، اکنه وپوریازیس دارند ، مفید است. آنتی اکسیدان موجود در سیر سیاه از پیری زودرس جلوگیری می کند وبه زودودن رادیکال های آزادکه موجب بیماری های زیادی می شود کمک می کند.
سیر برای تقویت پیاز مو و از بین بردن باکتری ها و قارچ کشی مفید است. نحوه استفاده از سیر برای تقویت مو به صورت استفاده روی پیاز موها و از طریق ترکیب با روغن یا شامپو است.
منبع: نمناک