کد خبر : 244345 تاریخ : ۱۴۰۰ شنبه ۲ بهمن - 09:18
دانستنی های جالب درباره داوران خنداننده شو 3 داوران خنداننده شو 3 چه شخصیتی دارند اینجا را بخوانید

دنیای قلم -مسابقه خنداننده‌شو 3 در برنامه تلویزیونی خندوانه که از شبکه نسیم پخش می‌شود، در چند وقت اخیر توجه بینندگان زیادی را به خود جلب کرده و در شبکه‌های اجتماعی هم بخش‌هایی از آن پربازدید شده است. داوری این مسابقه، توسط سه هنرمند نام آشنا در عرصه کمدی انجام می‌شود یعنی رامبد جوان، حسن معجونی و امیر مهدی ژوله. اگرچه هر سه نفر در قسمت‌های مختلف برنامه و بعد از اجراها تا حد زیادی آرا و نظرات یکدیگر را تایید می‌کنند و کمتر پیش‌ می‌آید که نظر یک داور با بقیه 180 درجه متفاوت باشد اما با بررسی نظرات و شیوه داوری آن‌ها، شاهد سه تیپ رفتاری متفاوت هستیم. در این مقاله می‌خواهیم با استفاده از مدل رفتارشناسی معتبر دیسک، ویژگی‌های شخصیتی هرکدام از داوران مسابقه خنداننده‌شو 3 را بررسی کنیم.

 

رامبد جوان    پرانرژی و دارای نگاه بالا به پایین


کدام تیپ شخصیتی؟ راهبر
بیایید ابتدا چند نمونه از صحبت‌های رامبد جوان در زمان داوری‌اش را مرور کنیم.
* به «بابک باقرنیان» می‌گوید: «یک صدا سازی می‌کنی که جان من نکن.»
* به «مصطفی احمدی» می‌گوید: «اکت و  ادا و فضاسازی بدنی‌ات بیش از شوخی‌هایی بود که طراحی شده بود. شگفتی نداشتی.»
* به «محمد حاجی‌زاده» می‌گوید: «من‌ می‌دونم شما خیلی با مزه ای ولی به نظرم باید یه دور دیگه اجرا کنی.»
ناگفته پیداست که اثرگذارترین فرد در این گروه سه نفره، رامبد جوان است. در مدل رفتارشناسی دیسک، تیپ‌های رفتاری به چهار گروه اصلی تقسیم بندی می‌شوند که یکی از این چهار گروه، گروه راهبر است. افراد راهبر، رهبرانی پرانرژی هستند که پشتکار و انگیزه بالایی دارند. استعداد زیادی در ایجاد محیط پرهیجان و توانایی انجام چندین کار به صورت همزمان را دارند. با بررسی‌های صورت گرفته، می‌توانیم رامبد جوان را در گروه راهبر قرار دهیم.
رامبد جوان هنگام ارائه نظرات، از حرکات دست و بدن زیاد استفاده می‌کند. اغلب اوقات در صندلی‌اش تکان می‌خورد و نظراتی که‌ می‌دهد با اعتماد به نفس و درباره  کلیت اجرای شرکت‌کننده است. هنگام نظر دادن، معمولا راهنمایی‌ می‌کند و در داوری، نگاه بالا به پایین دارد. در مجموع، استفاده از کلمات باید و نباید را در داوری رامبد جوان زیاد مشاهده‌ می‌کنیم.

 


 

حسن معجونی    حمایتگر، متواضع و کمی‌خجالتی


کدام تیپ‌شخصیتی؟رابطه‌ساز
ابتدا چند نمونه از آرای «حسن معجونی» را با هم بررسی‌ می‌کنیم.
به «نگار طاهراحمدی» می‌گوید: «من فقط فکر‌ می‌کنم که شاید یک ذره در صحبت کردن، سرعت‌تون بالاست. آدم متوجه نمی شه چه اتفاقی داره میفته.»
به «یاشار کبیری» می‌گوید: «زمان‌بندی اصلی جلوی تماشاچی باید اتفاق بیفته.»
به «نیما سهرابی» می‌گوید: «همین که از امکانات خودت داری استفاده‌ می‌کنی، از این لهجه شیرینت، آدم شیرینی هستی.»
کارگردان تئاتر، بازیگر سینما و تلویزیون و داور سری قبلی مسابقه خنداننده‌شو، فردی است که نسبت به دو داور دیگر جدی‌تر محسوب می‌شود، کمتر‌ می‌خندد و کمتر واکنش‌های عاطفی و احساساتی نشان‌ می‌دهد. اگر بخواهیم شخصیت حسن معجونی و رامبد جوان را با یکدیگر مقایسه کنیم، تفاوت‌های بسیار زیادی در هر دو نفر‌ می‌بینیم. از بین چهار تیپ رفتاری مدل دیسک، حسن معجونی در گروه رابطه‌ساز قرار‌ می‌گیرد. گروهی که حمایتگر، آرام، مهربان، متواضع، وفادار و کمی خجالتی‌اند. اغلب ساده و شیک‌پوش‌اند و کمتر با لباس‌هایشان جلب توجه‌ می‌کنند. با صدای آرام و آهسته و اغلب با چشمانی سر به زیر ارتباط برقرار‌ می‌کنند. به زبان بدن «حسن معجونی» که دقت‌ می‌کنیم، شور و هیجان رامبد جوان را نمی‌بینیم اما در مقابل آرامش و طمانینه‌ای را‌ می‌بینیم که باعث‌ می‌شود طرف مقابل احساس امنیت کند. معمولا دستانش را روی میز قرار نمی‌دهد و سعی در انتقاد مستقیم از شرکت‌کننده ندارد. نظراتش بیشتر به حال و هوای استندآپ اشاره دارد. از کلماتی مثل فکر‌ می‌کنم، به نظرم و ... برای داوری زیاد استفاده‌ می‌کند.

 

 

امیرمهدی ژوله    هوش کلامی زیاد، محتاط و سخت‌گیر


کدام تیپ‌شخصیتی؟ تحلیل‌کننده
به عنوان نمونه چند مورد از جملات ژوله را باید باهم مرور کنیم.
به «حسن عزیزلاری» می‌گوید: «خیلی ممکن بود که این متن پر از شوخی و این شوخی‌های درجه یکی که داشتی، حیف و میل بشه. کانکشن‌ات با تماشاچی برقرار نشد.»
به «میلاد نظری» می‌گوید: «این چیزی که شروع کردی، من فکر کردم می خوای جلوه‌های بی‌اعصابی‌ ات رو برای ما تعریف کنی ولی کلا نقد فیلم رزمی بود.»
به «علی غریب» می‌گوید: «این که از موضع یک شمالی داشتی نقد می‌کردی دیگران رو، خیلی دوست داشتم. یه ذره بداهه بودن رو برامون بازی کنی، خیلی رویایی و بهتر میشی.»
ژوله، فیلم‌نامه‌نویس، هنرپیشه و روزنامه‌نگاری است که در بسیاری از سریال‌های مهران مدیری نقش نویسنده را داشته. یکی از دلایل موفقیت ژوله، تسلط او بر هوش کلامی و استفاده از عبارات فکر شده و در عین حال طنازانه است. وقتی ژوله را بررسی‌ می‌کنیم، تیپ رفتاری او در گروه تحلیل‌کننده قرار‌ می‌گیرد. افراد گروه تحلیل‌کننده، افرادی محتاط و هوشیار هستند که قبل از هر اقدامی، خوب تامل‌ می‌کنند. بسیار دقیق هستند و قادرند تمام زوایای پنهان کار را که از چشم دیگران دور مانده، بررسی کنند. این افراد‌ می‌توانند به شدت خلاق باشند و جرقه ایجاد یک ایده خوب را بزنند. معمولا افراد این تیپ رفتاری، سخت گیر هستند، در انجام امور محوله خستگی ناپذیرند و کارهای خود را با کیفیت بالا انجام‌ می‌دهند. ژوله معمولا هنگام نظر دادن، خودکار به دست دارد. در لباس‌هایی که‌ می‌پوشد از رنگ‌های ساده و یکنواخت بیشتر استفاده‌ می‌کند. بسیار جزئی‌نگر است و به متن و ساختار استندآپ کمدی خیلی توجه دارد. این‌که فرایند کمدی از یک مسیر مشخص تبعیت کند، برایش مهم است. هنگام اجراها معمولا‌ می‌نویسد تا چیزی از قلم نیفتد. شمرده و آرام صحبت‌ می‌کند و روی نظراتی که‌ می‌دهد زیاد کار‌ می‌کند.