دنیای قلم -آش اسفناج غذای پاییزی و بسیار خوشمزه ای است. برای تهیه آش اسفناج با دستور پخت مامان پز اینجا را بخوانید.
اسفناج - ۵۰۰ گرم لوبیا چیتی - نصف پیمانه برنج - یک چهارم پیمانه عدس - یک پیمانه ماش - نصف پیمانه پیاز درشت - ۲ عدد سیر - ۳ حبه کشک - یک قاشق غذاخوری پودر آویشن - یک قاشق چایخوری زردچوبه – یک و نیم قاشق چایخوری نمک و فلفل - به مقدار لازم
لوبیا را از شب قبل یا 8 ساعت قبل از پخت خیس و در این مدت دو بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن به خوبی گرفته شود. پس از خیس خوردن، آب لوبیا را عوض کنید و آن را در قابلمه مناسب بریزید و روی شعله قرار دهید تا به خوبی بپزد. اسفناج را پس از پاک کردن، شستن و خشک شدن به اندازه دلخواه خرد کنید پیاز را به اندازه دلخواه خرد کنید و با مقداری روغن سرخ کنید تا سبک و طلایی شود.سپس نیمی از سیر ریز خرد شده و ادویهها رابه آن بیفزایید و کمی تفت دهید. پیاز و سیر را به لوبیای پخته شده اضافه کنید و بعد عدس، ماش و برنج شسته شده را بیفزایید تا به خوبی بپزد و برنج له شود. در این مرحله اسفناج را به مواد آش اضافه و کمی شعله را زیاد کنید تا حدود 20 دقیقه بجوشد و لعاب بدهد و سبک شود و بعد حرارت را کم کنید و در ظرف را ببندید تا اسفناج به خوبی بپزد. در نیم ساعت پایانی پخت آش اسفناج، مقداری نعناع داغ و یک قاشق کشک را اضافه و صبر کنید تا آش به خوبی جا بیفتد. آش را با پیاز داغ، نعناع داغ، سیر داغ و کمی سبزی معطر و کشک به شکل دلخواه تزیین و سرو کنید.