دنیای قلم - حمص یک غذای خاص لبنانی است که در کشورهای عربی و البته ایران طرفداران زیادی دارد.
نخود آبگوشتی خام ۲۰۰ گرم ارده ۶۰ گرم لیمو ترش ۱ عدد پودر زیره سبز نصف قاشق چای خوری آب سرد ۱ فنجان سیر ۱ حبه روغن زیتون ۲ قاشق غذا خوری نمک به میزان لازم آب ۳ لیوان
نخود را باید از ۱ یا ۲ شب قبل خیس کنیم و چند بار آب نخود را عوض کنیم. بعد از مدت استراحت نخود را آبکش کرده و با آب سرد کمی روی نخود را آب گرفته و داخل قابلمه به همراه ۲-۳ لیوان آب نخود به مدت ۱ ساعت می گذاریم بپزد تا کاملا نرم شود. سپس آبکش میکنیم و کمی از آب خود را نگه میداریم و کنار میگذاریم. طرز تهیه حمص [هوموس] خوشمزه خانگی به سبک معروف لبنانیطرز تهیه حمص [هوموس] خوشمزه خانگی به سبک معروف لبنانی ارده و آب لیمو را گرفته و به داخل غذاساز می ریزیم و چند پالس میزنیم تا کاملا مواد با هم ترکیب و یکدست و کرم رنگ شوند و نخود به همراه کمی نمک و زیره را به غذاساز اضافه کرده و دوباره چند پالس میزنیم. سیر را اول با پشت کارد له میکنم و بعد به داخل غذاساز میریزیم. کم کم آب را در غذاساز ریخته و چند پالس بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند. به همین راحتی حمص لبنانی شما آماده شده. در ظرف مورد نظر سرو میکنم و به صورت دلخواه تزئین میکنیم.
در صورتی که در پایان کار حمص خشک بود کمی دیگر از آب سرد استفاده کنید. برای خوشمزه تر شدن حمص، نخود ها را بعد از پختن پوست رویشان را بگیرید و سپس در غذاساز میکس کنید. از لیوترش برای خوشمزه شدن حمص استفاده می شود. برای تزئین حمص میتوانید از فلفل پاپریکا نیز استفاده کنید.