دنیای قلم -ته دیگ زعفرانی که بخ سبگ ته چین مرغ درست می شود بسیار خوشمزه و لذیذ است. هرچند بیشتر این ته دیگ را در رستورانها دیده ایم اما این ته دیگ خاص را می توان در خانه را پخت.
زرده تخم مرغ :دو عدد ماست پرچرب :یک چهارم پیمانه روغن:یک سوم پیمانه آب:یک چهارم پیمانه زعفران:به میزان کافی نمک :به مقدار لازم پودر سیر و پودر پیاز :در صورت تمایل ته دیگ ماست و تخم مرغی ته دیگ ماست تخم مرغی مجلسی
داخل ظرفی زرده تخم مرغ را به همراه ماست پرچرب ، روغن ،مقداری زعفران دم کرده و در صورت تمایل پودر سیر و پودر پیاز و مقداری هم نمک و یک چهارم پیمانه آب بریزید و با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند . سپس مقداری از برنج آبکش شده که کمی زنده تر باید برداریم به این مایه اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. کف قابلمه ای نسوز مقداری روغن بریزید و مواد مخلوط شده را در کف قابلمه پخش کنید و روی آن را صاف کنید ، به طوری که همه جای آن به یک اندازه باشد. بعد باقی برنج را روی مواد ته دیگتان بریزید و در آخر مقداری روغن و آب را مخلوط کنید و روی برنج بریزید. حرارت گاز را ملایم کنید تا کم کم طی مدت طولانی برنج دم بکشد و ته دیگ طلایی شود.
در پخت برنج ساده بهتر است از پودر سیر استفاده نکنید برای خوشمزه تر شدن ته دیگ ماست و تخم مرغ میتوانید نصف قرص سوپ مرغ را هم داخل مایه ته دیگ اضافه کنید. در تهیه ته دیگ ماست و تخم مرغ میتوان ماست را از مواد اولیه آن حذف کرد و تخم مرغ را به صورت کامل همراه با سفیده مصرف کرد. و یا تخم مرغ را حذف کرد و فقط با ماست و بقیه مواد تهیه کرد . در برخی از ته دیگ ها از پودر سبزیجات خشک در مایه آن استفاده میشود که برای اینکار بهتر است خورش مورد نظرتان با طعم سبزی ریخته شده همخوانی پیدا کند.مثلا اگر از پودر نعناع خشک داخل مایه استفاده کردید ، داخل خورشتان هم باید نعناع داشته باشد.