دنیای قلم -شروع پاییز خیلی از افراد را نسبت به بیماریهای مرتبط با ضعف سیستم ایمنی بدن مانند سرماخوردگی، آنفلوآنزا و دیگر عفونتها آسیبپذیر میکند، اما میوهها و سبزیجات مخصوص این فصل، نسبت به ابتلا به بسیاری از بیماریها مقاومت ایجاد خواهد کرد. در ادامه به فواید مصرف برخی از بهترین میوهها و سبزیجات پاییزی میپردازیم:
زغالاخته بهدلیل داشتن رنگدانههای آنتوسیانین، بهعنوان یک خوردنی سالم شناخته میشود. آنتوسیانینها که فیتوشیمیایی هستند و رنگ آبی توتها را موجب میشوند، خطر ابتلا به بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ را کاهش میدهند.
ممکن است هیچ میوهای در فصل پاییز بیشتر از سیب محبوب نباشد. سیب را با پوست بخورید، زیرا حاوی مقدار زیادی فیبر و همچنین پلیفنول است. پوست سیب ویتامین C دریافتی را افزایش میدهد. علاوه براین، پلیفنولهایی به نام فلاونوئیدها که در سیب و توتها و چای سبز یافت میشوند، احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش میدهند.
تقریباً ۸ میلیگرم ویتامین C و ۲۰۶ میلیگرم پتاسیم را از یک گلابی متوسط دریافت خواهید کرد. پتاسیم برای کمک به عملکرد بهتر سلولها بسیار مهم است.
کرنبری: کرنبری با رنگ قرمز چشمنواز یک انتخاب مغذی است. بهگفته محققان دانشگاه ماساچوست، آنتوسیانینهایی که رنگ مشخصی به این میوههای قرمز میدهند، ممکن است به کاهش استرس اکسیداتیو کمک کند.
کدو حلوایی حاوی بتاکاروتن است: ۵ هزار و ۹۲۰ میکروگرم بتاکاروتن در یک فنجان کدو حلوایی وجود دارد. بر اساس اعلام مرکز پزشکی دانشگاه روچستر، این رنگدانه گیاهی که به کدو حلوایی رنگ نارنجی میدهد، توسط بدن به ویتامین A تبدیل میشود. ویتامین A برای ایمنی و سلامت چشم مفید است و حتی به حفظ قلب، ریهها و کلیهها نیز کمک میکند..
بیشتر بخوانید: اکیناسه چیست و چه فوایدی برای انسان دارد؟
این سبزی حاوی فلاونوئیدهای زیادی به ویژه کامفرول است که یک اثر محافظتی در برابر بیماریهای قلبی دارد. تحقیقات امیدوارکنندهای در مورد ترهفرنگی وجود دارد. مطالعات نشان داده که خوردن ترهفرنگی و پیاز، احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را در مردان و زنان کاهش میدهد.
یک انتخاب مغذی و خوشمزه در هر زمان از سال بهویژه در فصل پاییز است. سیبزمینی شیرین حاوی مقدار زیادی مواد مغذی از جمله فیبر، ویتامین A و ویتامین C است. در واقع، یک سیبزمینی شیرین متوسط ۳.۶ گرم فیبر دارد. این نوع سیبزمینی حاوی مقادیر زیادی منیزیم است که ضربانهای طبیعی قلب را در بدن انسان حفظ میکند. همچنین به تنظیم قند خون کمک کرده و با متابولیسم انرژی و سنتز پروتئین همراه است.
کلم بروکلی بههمراه گلکلم در پاییز بهوفور یافت میشود. این سبزی حاوی سولفورافان است. این ماده مغذی موجود در کلم بروکلی میتواند از شما در برابر برخی سرطانها محافظت کند. طبق مطالعه منتشرشده در دسامبر ۲۰۱۴ در مجله نیچر، محققان حتی در حال بررسی این موضوع هستند که آیا سولفورافان میتواند به عنوان درمان سرطان استفاده شود؟
منبع: صدا و سیما