دنیای قلم -گشنیز سبزی پرخاصیتی است که به صورت تازه و هم به صورت خشک از آن در انواع غذاها استفاده می شود. گشنیز طعم بی نظیری به غذا می دهد و از بذر آن نیز می توان در غذا به عنوان ادویه و به صورت پودر شده استفاده نمود. در این بخش از با طرز تهیه پودر گشنیز و استفاده آن در انواع غذاها آشنا خواهیم شد.
انواع آش انواع سوپ انواع کتلت و کوکو سوپ آش و دوغ در تهیه ترشیجات مانند ترشی مخلوط و ترشی لیته انواع پلومانند لوبیا پلو، عدس پلو، سبزی پلو و ….. انواع کتلت، شامی، کباب تابه ای انواع خورشت فلافل طعم دار کردن ماهی طعم دادن میگو
برای تهیه پودر گشنیز در خانه گشنیز تازه را تهیه نمایید و برگ های گشنیز را بشویید و بر روی پارچه تمیزی پهن کرده و در آفتاب قرار دهید تا خشک شود. سپس آن ها را آسیاب کنید.
برای تهیه پودر تخم گشنیز، تخم گشنیز را خریداری کرده و بشویید، سپس اجازه دهید که پودر گشنیز خشک شده و سپس آن را داخل مخلوط کن ریخته و پودر کنید.
گشنیز سرشار از ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B6، آهن، منیزیم، کلسیم، پتاسیم و فیبر است و دارای فواید زیر است:
افزایش دهنده شیر مادران شیرده تصفیه و پاک کننده خون نیرو بخش قلب نشاط آور و افزایش دهنده شادی از بین برنده بوی بد دهان تسکین دهنده درد دندان درمان سینوزیت کاهش دهنده علائم کهیر رفع کننده یبوست افزایش دهنده سلامت قلب ضد التهاب تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر کاهش دهنده استرس و اضطراب ضد میکروب مقابله کننده با باکتری های مسئول عفونت های دستگاه ادراری میکروب کش و مفید برای درمان بیماری های گوارشی مشکلات گوارشی
پودر تخم گشنیز را دور از رطوبت و محیط های مرطوب نگهداری کنید زیرا رطوبت باعث ایجاد چسبندگی و گوله گوله شدن در ادویه جات می شود.
برای حفظ کیفیت پودر تخم گشنیز آن را دمای پایین تر از 25 درجه سانتی گراد نگهداری کنید.