کد خبر : 22 تاریخ : ۱۳۹۹ چهارشنبه ۲۶ شهريور - 00:44
اظهارات رییس جمهور آمریکا درباره ایران ترامپ: می‌خواهم ایران کشور بزرگی باشد ترامپ: توافق خوبی با ایران خواهم کرد. ایران خیلی سریع ثروتمند خواهد شد. فکر می‌کنم آنها باید تا بعد از انتخابات صبر کنند. در این باره بیشتر بخوانید.

دنیای قلم- به گزارش فارس رئیس‌جمهور آمریکا در حالی که در کنار بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی ایستاده بود گفت که با ایران «توافقی فوق‌العاده» خواهد کرد.
 
رئیس‌جمهور آمریکا گفت: «من می‌خواهم ایران کشور بزرگی باشد؛ می‌خواهم ملت بزرگی باشد. فکر می‌کنم این رویداد فوق‌العاده‌ای باشد. من به نماینده‌های آنها گفته‌ام باید اول صبر کنند انتخابات تمام شود. هیچ چیزی نیست که آنها، چین و احتمالاً روسیه بیشتر از رئیس‌جمهور شدن جو بایدن خوب‌آلود دوست داشته باشند.»
 
رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه گفت: «چون اگر جو بایدن پیروز شود، آنها ایالات متحده را صاحب خواهند شد. چین صاحب ایالات متحده خواهد شد. بنابراین، به همه آنها گفته‌ام تا بعد از انتخابات صبر کنند، ولی بعد از انتخابات باید به توافق بهتری برسیم. من این را می‌گویم.»
 
ترامپ ادامه داد: «ولی بعد از انتخابات باید به توافق بهتری دست پیدا کنیم. درباره ایران، آنها باید تا بعد از انتخابات صبر کنند، چون اگر بایدن پیروز شود، آنها توافق خیلی بهتری نصیبشان می‌شود.»
 
وی گفت: «ولی من توافق خوبی با ایران خواهم کرد. [این توافق] آنها را برخواهد گرداند. ما به آنها به هر طریق ممکن کمک خواهیم کرد و ایران بسیار خوشحال خواهد شد. ایران خیلی سریع ثروتمند خواهد شد. فکر می‌کنم آنها باید تا بعد از انتخابات صبر کنند.»

 


 صلح در خاورمیانه


رئیس‌جمهور آمریکا درباره قصد بحرین و امارات متحده عربی برای علنی کردن روابط با رژیم صهیونیستی هم اظهار نظر کرد.
 
او گفت: «فکر می‌کنم اسرائیل چیزی بیشتر از صلح به دست آورده است. اینها توافق‌های بسیار قدرتمندی هستند. این صلح جدی است.در خاورمیانه صلح برقرار خواهد شد. فکر می‌کنم اسرائیل دیگر منزوی نیست.»
 
دولت آمریکا بعد از خروج از «برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام تحریم‌ها علیه ایران را از سر گرفته و به سیاست‌هایی تحریک‌آمیز علیه ایران، از جمله ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آورده است.
 
ترامپ  وعده داده بود با خروج از برجام و پیگیری سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد.
 
در حالی که بیش از ۲ سال از این وعده می‌گذرد دولت آمریکا در تحقق این هدف ناکام مانده و به همین دلیل ترامپ به خصوص در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ماه نوامبر از سوی گروه‌های مختلف در آمریکا آماج انتقادات قرار گرفته است.
 
منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش متهم کرده‌اند.

 

 

تلاش برای تمدید تحریم ها علیه ایران


 
تمرکز اصلی دولت ترامپ در ماه‌های اخیر روی تلاش برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران که از روز ۱۸ اکتبر منقضی خواهد شد قرار گرفته است.
 
انقضای این تحریم‌ها یکی از مفاد توافق هسته‌ای برجام است و آمریکا پیش‌نویس قطعنامه‌ای را میان اعضای شورای امنیت توزیع کرده که خواستار جلوگیری از انقضای این تحریم‌ها است.
 
قطعنامه‌ای که دولت آمریکا ارائه داده بود در ابتدا شامل ۳۵ پاراگراف بود، اما واشنگتن به تازگی این قطعنامه را اصلاح کرده و ان را به ۴ بند تقلیل داده است.
 
در پیش‌نویس جدید، آمریکا درخواست برای تحریم مقام‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را نیز حذف کرده است.
 
واشنگتن همچنین از درخواست تمدید تحریم‌ها برای مدت نامعلوم نیز عقب‌نشینی کرده و صرفاً خواستار تمدید تحریم‌های تسلیحاتی تا زمانی شده که شورای امنیت تصمیم دیگری اتخاذ کند.
 
بندی که خواستار بازرسی از کشتی‌های حامل کالاهای ایرانی بود نیز از متن قطعنامه کنار گذاشته شده است.