دنیای قلم -ماست خانگی ماستی بسیار سالم است بدون مواد نگهدارنده مضر. برای اینکه ماست خانگی خوشمزه درست کنید لازم نیست کار پیچیده ای انجام دهید فقط کافی است روش درستی را در پیش بگیرید.
شیر پاستوریزه و بدون مواد نگهدارنده : یک لیتر نمک: یک قاشق چای خوری
شیر را در یک ظرف قرار دهید و بجوشانید. شیر را روی شعله ملایم بجوشانید. وقتی غلظت شیر به نیمه رسید یعنی چیزی حدود 40 درصد آب آن تبخیر شد زیر آن را خاموش کنید و صبر کنید تا دما به حالت ولرم برسد. تقریبا 40 درجه سانتی گراد. بعد مایه ماست و نمک را داخل آن بریزید و هم بزیند. در ظرف را با یک پارچه کلفت بپیچید و به مدت 3 ساعت رها کنید بعد از سه ساعت ماست شما اماده است. نمک هم باعث خوش طعم شدن ماست می شود هم از کپک زدن احتمالی آن جلوگیری می کند.
ترش شدن ماست به علت ، دمای بالای شیر مایه زده شده ، تازه نبودن مایه ماست ، مقدار زیاد مایه ماست ، زمان تخمیر طولانی ، دمای گرمخانه گذاری بالا ، کندی سرد شدن ماست پس از خروج از گرمخانه است .
شیرین شدن یا بی مزگی ماست به علت ، کم تر بودن دمای شیر مایه زده شده از دمای بدن ، تازه بودن مایه ماست ، شیرین بودن مایه ماست ، زمان گرمخانه گذاری کوتاه (به دلیل نبودن زمان کافی برای ایجاد عطر و طعم خوشایند مواد مولد شیر مایه زده شده ) است.
اگر ماستتان آب انداخت میتوانید با یک دستمال تمیز آب آن را بگیرید. اگر ماستتان شور شد بهترین راه حل این است که آنرا داخل یک کیسه ی پارچه ای تمیز بریزید ، سر کیسه را گره بزنید و از یک جایی آویزان کنید و یک ظرف زیر آن قرار بدهید تا آب اضافی آن خارج شود پس از انجام این کار اگر بازهم شور بود میتوانید هنگام مصرف با کمی آب رقیق کنید برای حل مشکل شل بودن ماست ظرفتان را داخل یک ظرف پر از آب در حال جوش قرار بدهید و بگذارید چند دقیقه بجوشد. مراحل تهیه ماست