دنیای قلم -خورش هویج از جمله غذاهای سنتی تبریز است که می توانید آن را با مرغ یا گوشت خورشتی درست کنید طرز تهیه این غذا در ادامه به نقل از ایرنا زندگی آمده است.
پیاز بزرگ: ۱ عدد آلو خورشتی: ۱۰۰ گرم هویج یا زردک: ۴۰۰ گرم روغن مایع: به اندازه کافی گوشت خورشتی: ۴۰۰ گرم ( می توانید به جای گوشت از مرغ استفاده کنید.) زعفران دم کرده: به اندازه کافی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به اندازه کافی
۱. برای تهیه خورش هویج مجلسی ابتدا پیاز را پس از گرفتن پوست و شستشو به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید.
۲. پیاز را کمی تفت دهید تا نرم شود سپس مقداری زردچوبه اضافه کنید و تفت دادن را تا زمانی که پیاز و زردچوبه یکدست شوند ادامه دهید. در همین حین گوشت خورشتی را پس از شستشو به اندازه خورشتی ( مانند خورشت قیمه ) خرد کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه باقلاقاتق و همه فوت و فن ها
۳. پس از خرد کردن گوشت آن را به مخلوط پیاز و زردچوبه اضافه کنید. تفت دادن مواد را ادامه دهید تا زمانی که گوشت سرخ شود و تغییر رنگ دهد. پس از اینکه گوشت تغییر رنگ داد چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت بپزد.
۴. در مرحله بعدی باید هویجها را آماده کنید. برای این منظور هویجها را پس از شستشو پوست بگیرید و به شکل خلالی خیلی نازک به صورت یکدست و یک اندازه خرد کنید.
۵. یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل تابه بریزید سپس هویجهای خلالی را داخل روغن تفت دهید تا کمی سرخ شوند. هر چقدر بیشتر هویجها را تفت دهید خورش در پایان زیباتر خواهد شد ولی اینکار باعث میشود خواص هویجها از بین برود.
۶. در ادامه آلوهای خورشتی را با دقت بشویید و پس از اینکه گوشت تقریبا پخت هویج و آلو خورشتی را به قابلمه خورش اضافه کنید. در این مرحله مقداری نمک و فلفل سیاه به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش با حرارت ملایم جا بیفتد.
۷. ۳۰ دقیقه مانده به پایان پخت خورش زعفران دم کرده را اضافه کنید. طعم خورش را بچشید و در صورت تمایل مقداری آب لیمو ترش به آن اضافه کنید. در پایان اجازه دهید آب خورش کم شود و روغن بیندازد سپس به همراه برنج سرو کنید.
۸. برای تزیین خورش هویج میتوانید از خلال پسته و زرشک استفاده کنید. برای این منظور مقداری زرشک و خلال پسته را در مقدار کمی روغن مایع تفت دهید تا کمی سرخ شوند سپس در زمان سرو برای تزیین خورش استفاده کنید.