دنیای قلم -حمص یا حوموس یک غذای سنتی لبنانی و بسیار لذیذ و خوشمزه است که غذایی گیاهی محسوب می شود. ماده اصلی حمص نخود پخته است.
نخود: ۱ لیوان سیر: ۴ حبه ارده: ۴ قاشق غذاخوری جوش شیرین: ۱ قاشق چایخوری روغن زیتون: ۴ قاشق غذاخوری نمک و فلفل: به مقدار لازم آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری جعفری: دلخواه برای تزیین
نخود را از شب قبل خیس کنید و تا روز بعد چند بار آب آن را عوض کنید. حجم نخود بعد از خیس خوردن بیشتر میشود پس از ظرف بزرگتری استفاده کنید و به اندازه کافی آب بریزید. نخود را با چند لیوان آب، جوش شیرین و حبههای سیر داخل قابلمه بریزید و با حرارت ملایم بگذارید بپزد و نرم شود. جوش شیرین باعث میشود پوست نخود بعد از پخت راحتتر جدا شود. بعد از این که نخود به خوبی پخته شد، پوست شفاف روی آن را جدا کنید. نخود پخته پوست کنده و سیرهای نرم شده، روغن زیتون و آبلیمو را داخل میکسر یا غذاساز بریزید و بزنید تا یکدست شود. ارده را همراه با دو قاشق غذاخوری آب و نمک و فلفل اضافه کنید و مجدداً میکس کنید. در صورتی که هوموس غلیظتر از چیزی است که میل دارید کمی بیشتر آب اضافه کنید. هوموس را به ظرف سرو منتقل کنید و مقداری روغن زیتون روی آن بریزید. در کنار این هوموس خوشمزه میتوانید از نان پیتای سرخ یا گریل شده، سبزیجاتی مثل خیار، کاهو، هویج و فلفل دلمه ای استفاده کنید.
حمص یک غذای بسیار خوشمزه است که کنار غذای اصلی می توانید سرو کنید. حمص را به عنوان میان وعده یا پذیرایی برای عصرانه به صورت فینگرفود نیز می توانید سرو کنید. از چاشنی ها و سبزیجات دیگر هم می توانید استفاده کنید این مساله به ذائقه شما مربوط است ، آویش و کاکوتی و نعنا می تواند انتخاب های مناسبی باشد.