کد خبر : 172901 تاریخ : ۱۴۰۰ پنج شنبه ۴ شهريور - 17:09
بولیمیا یا پرخوری عصبی چیست و چطور درمان می شود بولیمیا نوعی بیماری عصبی است که به پرخوری عصبی هم مشهور است. اطلاعات بیشتر درباره این بیماری را اینجا بخوانید.

دنیای قلم -بولیمیا نوعی بیماری عصبی است که به دلیل نارضایتی فرد از خودش به وجود می آید. این بیماری جدی محسوب می‌شود و افراد زیادی از آن اطلاع ندارند، این بیماری در صورتی که درمان نشود می‌تواند زندگی فرد را تهدید کند.

زمانی که فرد به این بیماری دچار می‌شود، سعی می‌کند با روش‌های غیر علمی کالری جذب شده را دفع کند، این بیماری با زیاد غذا خوردن شروع می‌شود. بعد از آن افراد به علت ترس از چاقی سعی می‌کنند تا کالری دریافتی را از بدن خود دفع کنند.

مبتلایان به بولیمیا از وزن و اندام‌شان راضی نیستند. این افراد معمولا تصویر بدی نسبت به اندام خود دارند و خودشان را به بدترین شکل ممکن قضاوت می‌کنند. بولیمیا بیشتر درباره تصورات فرد نسبت به خودش است؛ بنابراین درمان آن نیز دشوار است. اما درمان‌های مؤثری وجود دارند که به فرد کمک می‌کنند تا احساس بهتری نسبت به خودش داشته باشد.

بولیمیا چیست

بیماری بولیمیا و پرخوری عصبی با بدن شما چه می‌کند؟

 

نارضایتی فرد از وزن و اندامش

زندگی با ترس افزایش وزن

غذاخوردن زیاد و غیرطبیعی در یک وعدهٔ غذایی و تکرار آن

ازدست‌دادن کنترل خود هنگام غذاخوردن

استفراغ تعمدی یا ورزش‌کردن بیش ازحد

مصرف دارو‌های ملین

رژیم‌های غذایی سخت یا خودداری از خوردن بعضی غذاها

مصرف بیش‌ از حد مکمل‌های رژیمی و محصولات گیاهی برای کاهش وزن

 

افرادی که برای لاغری رژیم می‌گیرند، بیش از دیگران در خطر ابتلا به اختلالات تغذیه‌ای قرار دارند. بیشتر مبتلایان به بولیمیا، بین دفعات پرخوری‌شان، رژیم‌های سخت لاغری را دنبال می‌کنند. این امر خود می‌تواند از عوامل محرک پرخوری بعدی باشد. سایر عواملی که خطر پرخوری را افزایش می‌دهند، عبارت است از استرس، تصویر بد ذهنی نسبت به خود، غذا‌ها و خستگی.

 

بولیمیا چطور درمان می شود

 
عوارض بیماری بولیمیا


 فقدان اعتماد به نفس، مشکلاتی در روابط با دیگران و عملکرد اجتماعی

کم‌آبی بدن (دهیدراسیون) که می‌تواند موجب بروز مشکلات جدی برای سلامتی مانند نارسایی کلیه شود.

مشکلات قلبی مانند آریتمی قلب یا نارسایی قلب

 پوسیدگی شدید دندان و بیماری‌های لثه

بی‌نظمی در چرخه‌های قاعدگی در زنان و یا نداشتن عادت ماهانه

مشکلات گوارشی

اضطراب، افسردگی، اختلالات شخصیتی و اختلال دوقطبی

خودزنی یا فکرکردن به خودکشی یا اقدام به انجام آن

 

بیشتر افراد با درمان مناسب بهبود پیدا می‌کنند، اما در برخی موارد علائم بیماری به‌ صورت کامل از بین نمی‌روند. در بعضی مواقع ممکن است عادات بد تغذیه در طول سال‌ها دوباره پدیدار شوند. این امر به وضعیت زندگی فرد و بروز شرایطی مانند استرس زیاد بستگی دارد.