دنیای قلم -میوه های تابستانی معمولا در زمستان کمیاب هستند و نمی توان آنها را پیدا کرد. برای اینکه از میوه های تابستانی در زمستان هم داشته باشید می توانید میوه خشک چیپسی تهیه کرده و در همه فصول سال از آن استفاده کنید.
شکر ۱ لیوان آب ۱ لیوان میوه به مقدار لازم
۱- درون قابلمه 1 لیوان شکر را با 1 لیوان آب مخلط کنید و روی حرارت قرار دهید تا 10 دقیقه بجوشد و کمی غلیظ شود ۲- میوه های چیپس شده ( حلقه شده ) را به نوبت داخل شربت بزنید و کمی تکان دهید تا شربت اضافی بریزید ( شربت برای جلوگیری از سیاه شدن میوه است ). ۳- کف سینی فر کاغذ روغنی بی اندازید و میوه ها را روی کاغذ بچینید ( کاغذ روغنی از چسبیدن میوه به کف ظرف جلوگیری میکند ) ، فر را روی کمترین درجه حرارت تنظیم کنید
۴- سپس سینی را درون فر قرار دهید ، بسته به ضخامت میوه ها 1-3 ساعت زمان برای خشک شدن میوه ها لازم است.
۵- میوه ها را هر 15 دقیقه چک کنید و اگر یک سمت ان خشک شد برگردانید تا سمت دیگر هم خشک شود ، پس از آماده شدن میتوانید میوه ها را در محیط خانه یا یخچال نگهداری کنید.
۶- میوه ها را با دستگاه خشک کن میوه هم می توانید خشک کنید ، فقط کافیست میوه ها را روی توری بچینید و دستگاه را به برق بزنید ، همچنین می توانید میوه ها را روی شوفاژ یا گرمای غیر مستقیم خورشید خشک کنید.
به دلیل استفاده از شربت چیپس پرتقال طعم خوبی خواهد داشت و تلخی کمی که در چیپس های پرتقال بازاری وجود دارد در ان وجود نخواهد داشت ( چیپس پرتقال را در زمان حلقه شدن نباید زیاد نازک ببرید ). از انواع میوه ها ( سیب ، موز ، پرتقال ، توت فرنگی ، کیوی ، خرمالو ، آلو ، زردآلو و … ) میتوانید برای تهیه چیپس میوه استفاده کنید ، میوه های مانند موز و توت فرنگی باید بافت محکمی داشته باشند و میوه های له شده مناسب خشک کردن نیست. استفاده از شربت اجباری نیست و استفاده بیش از حد ان موجب سوختگی میوه می شود ، برای جلوگیری از سیاه شدن سیب و موز و … پس از حلقه کردن می توانید به جای شربت انها را در کاسه آب مخلوط با آبلیمو بریزید.