دنیای قلم- قیمه سیب زمینی یک غذای مجلسی و سنتی ایرانیان است. برای اینکه بدانید یک قیمه مجلسی و خوشمزه را چطور تهیه کنید. این مطلب را بخوانید.
گوشت خورشتی: ۶ تکه پیاز: یک عدد لپه: ۲ پیمانه زردچوبه، فلفل و نمک: به مقدار لازم رب:۳ تا ۴ قاشق غذاخوری لیمو عمانی: ۳ عدد سیب زمینی خلالک به مقدار دلخواه زعفران دم کرده: ۳ قاشق چایخوری پودر دارچین: یک قاشق چایخوری هل: دو عدد پودر گل سرخ: به مقدار کم
۱. ابتدا پیاز را تفت میدهیم و وقتی طلایی شد گوشت را با زردچوبه و فلفل تفت میدهیم تا زمانی که گوشت سفید شود.
۲. سپس مقداری آب به گوشت اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا آرام بپزد.
۳. لپه را که از قبل خیس کرده بودیم خالی کرده و میگذاریم در ظرف دیگری بپزد.
۴. وقتی لپه و گوشت به صورت جداگانه پخته شد، آب لپه را دور میریزیم و لپه را به گوشت اضافه میکنیم.
۵. رب و لیمو عمانی را به آن اضافه کرده و مقداری نمک میزنیم و اجازه میدهیم آرام بپزد.
۶. سپس دارچین، زعفران، هل و پودر گل سرخ را اضافه میکنیم و وقتی خورشت روغن انداخت و لیمو عمانیها نرم شدند، قیمه آماده است.
۷. سیب زمینیها را هم خلالی و سرخ کنید یا از چیپس خلالی استفاده کنید.
- لیمو عمانی را از قبل در آب جوش قرار دهید و چند سوراخ در آن ایجاد کنید تا تلخی آن گرفته شود.
- رنگ خوب خورشت قیمه یکی از نکات مهم است. میتوانید رب را قبل از اضافه کردن با کمی روغن تفت دهید تا رنگ بهتری داشته باشد.
- لپه را حتما از یک روز قبل خیس کنید تا هم سریعتر پخته شود و هم نفخ آن گرفته شود.
- هرچه پیازداغ بیشتر باشد قیمه خوشمزهتر خواهد شد (البته زیادهروی نکنید)
- دارچین میتواند طعم بسیار خوبی را به قیمه بدهد، از دارچین غافل نشوید و این ادویه یا یک ساعت قبل از طبخ هم به خورشت اضافه کنید.
- گوشت را با پیاز و ادویه به خوبی تفت دهد تا طعم گوشت در غذا غالب نشود.
- توجه داشته باشید که خورشت قیمه برای جا افتادن حتما باید حداقل ۴ ساعت با دمای پایین روی شعله باشد.
- اضافه کردن زعفران در ساعات آخر طبخ میتواند طعم متفاوتی را به خورشت بدهد.