کد خبر : 11289 تاریخ : ۱۳۹۹ يکشنبه ۱۰ اسفند - 06:58
گفت و گو با کاوه سماک باشی؛ از شخصیت منزجرکننده بچه مهندس تا مقابله با تروریست‌های دادستان نقش «عماد» در «دادستان» کاملاً با «تینوش» در «بچه مهندس» متفاوت است، بازتاب ها را می‌بینم و آن انزجاری که از مردم در زمان پخش «بچه مهندس» از شخصیت «تینوش» دریافت کردم، نشان می‌دهد که توانستم نقشم را خوب بازی کنم.

دنیای قلم-کاوه سماک باشی درباره بازی اش در سریال «دادستان» با وسواس و حساسیت پاسخ می دهد. به گفته خودش، بعد از بازی در فیلم «اشنوگل» در بازی به پختگی رسید و بازی در نقش متفاوت منفی در «بچه مهندس» و نقش مثبت در «دادستان» گواه این ادعاست. به بهانه بازی در سریال «دادستان» با این بازیگر باسابقه سینما و تلویزیون که دانش آموخته رشته مهندسی مکانیک است، همکلام شدیم.


 
*بعد از بازی در نقش منفی «تینوش» در سریال «بچه مهندس»، نقش مثبت «عماد» در سریال دادستان به شما پیشنهاد داده شد. تعریفی که از ابتدا در فیلم نامه درباره نقش وجود داشت، چه بود؟
هنگامی که فیلم نامه را مطالعه کردم، شخصیت «عماد فاتحی» نظرم را خیلی جلب کرد چون یکی از شخصیت های اصلی سریال بود و می‌دانستم این شخصیت با توجه به راهنمایی های کارگردان دیده خواهد شد. خیلی خوشحال شدم، وقتی با آقای ده‌نمکی صحبت کردم و گفت که همین نقش را برایت در نظر گرفته بودند. «عماد» نقشی بود که از ابتدا دوستش داشتم و فیلم نامه را بیش از 6-5 بار مطالعه کردم. «عماد» یک انسان مطالبه‌گر، باسواد و عدالت خواه است. او مثل خیلی از جوانان هم سن و سالش می توانست دنبال این داستان ها نباشد، ولی دغدغه اجتماعی دارد و مطالبه گر است. «عماد» و دوستانش، با راه اندازی سایتی به نام «دادستان»، مسئولان و نمایندگان را به چالش می‌کشند و مطالبه گری و افشاگری می‌کنند. «عماد» شخصیتی است که به راحتی قانع نمی‌شود. او یک نخبه در زمینه رایانه است و در طول داستان، عوامل تروریست نمی توانند او را از میدان خارج کنند.


 
*همکاری در تیم نسبتاً ثابت مسعود ده نمکی در شرایط شیوع کرونا، چه تجربه ای را برای تان رقم زد؟
در این کار همه چیز مرتب بود و دستمزدها به موقع پرداخت شد. نمونه کامل یک تیم حرفه‌ای در پشت و جلوی دوربین بودند، به همین دلیل تصویربرداری سریال با این حجم عظیم درسه ماه و نیم به پایان رسید آن هم در شرایط شیوع ویروس کرونا. بازی در «دادِستان» جزو خاطرات شیرینم است.


 
*قبول دارید در سال های اخیر و با بازی در «بچه مهندس» به پختگی و بلوغ در بازی تان رسیده اید؟
موافق هستم. نقش «عماد» در «دادستان» کاملاً با «تینوش» در «بچه مهندس» متفاوت است، بازتاب ها را می‌بینم و آن انزجاری که از مردم در زمان پخش «بچه مهندس» از شخصیت «تینوش» دریافت کردم، نشان می‌دهد که توانستم نقشم را خوب بازی کنم و این حس را به مخاطب داده ام و با بازی در همین نقش بر سر زبان ها افتادم که این اتفاق را مدیون این سریال و کارگردان و تهیه‌کننده آن هستم. بازی در نقش «تینوش» یک سکوی پرتاب دوباره برایم بود. این که شما می فرمایید به بلوغ در بازی رسیده ام، درست است. خیلی از همکاران می گویند از زمانی که در فیلم «اشنوگل» بازی کردم، به پختگی رسیدم. کارنامه هنری من دو بخش است؛ یک بخش قبل از فیلم «اشنوگل» و یک بخش بعد از این فیلم که همزمان شد با کاهش وزن، رژیم های سخت و ورزش هایی که انجام دادم تا خودم را در کنار بازیگری، ورزیده کنم و به دانش خودم بیفزایم. سعی کردم مطالعات بیشتری داشته باشم و نقش‌های متفاوتی را بازی کنم. خدا را شکر «تینوش» در ذهن همه هست و «عماد فاتحی» دادستان هم دیده شده است و هر جا می روم مردم با این شخصیت همذات پنداری می کنند.


 
*چه چشم اندازی را در بازیگری برای خودتان در نظر دارید؟
آهسته و پیوسته پیش رفتن و نقش‌های متفاوت را تجربه کردن. بعد از سریال «بچه مهندس» چندین نقش مشابه «تینوش» به من پیشنهاد داده شد که نپذیرفتم. اکنون هم که سریال «دادِستان» در حال پخش است ،یکی دو نقش مانند شخصیت این قصه پیشنهاد داده شده، ولی سعی می کنم که نقش های متفاوتی را بازی کنم.


 
*بازتاب های متفاوتی از سریال «دادِستان» دریافت کرده ایم، شما چطور؟
واقعیت اش را بخواهید، بدون هیچ گونه اغراقی تمام بازتاب‌هایی که گرفتم، مثبت بودند و خیلی خوب است که این قدر سریال بازتاب خوب دارد. فارغ از همه نظرهایی که برای ما محترم است، چون سریال این قدر دیده شده، جای بسی خوشحالی است، البته دور از ذهن نبود، چون همه آثاری که مسعود ده نمکی ساخته، پرفروش بودند. اگر چه منتقدانی هم هستند ولی آثارش را مردم دوست دارند و رگ خواب آن ها دستش است، برای مردم اثر می سازد و نظر آن ها برایش اهمیت دارد تا بتواند حرف دل شان  را بزند.


 
*در پایان اگر سخنی باقی مانده، بفرمایید.
«دادِستان» حرف دل مردم است و خیلی خوشحالم که در این شب ها مهمان خانه های مردم است، این سریال یکی از بهترین کارهایم محسوب می شود. در پایان می خواهم بگویم اندکی آستانه تحمل مان را از نظر شغلی، حرفه ای و قومیتی بالا ببریم، وقتی در باره قومیتی صحبت می شود، به آن ها برمی خورد و ناراحت می شوند. همین طور اگر در باره شغلی صحبت شود، آن صنف ناراحت می شوند. با این شرایط در باره چه چیزی می توانند سریال بسازند؟ باید آستانه تحمل مان را بالا ببریم تا بتوانیم در این دوره که شبکه های ماهواره ای و فضاهای مجازی هستند، با ساخت سریال های خوبی مثل «دادِستان» با آن ها رقابت کنیم و به روز باشیم. خیلی روی سریال «دادِستان» تعصب دارم چون پا به پای سریال های روز دنیا پیش می رود؛ هم از لحاظ تکنیک و هم از لحاظ فیلم نامه و کارگردانی، چون آدم ها و شغل‌هایی را که در این مملکت هستند، نقد می کند و از آن سو هم راهکار نشان می دهد و آن طور نیست که تنها نقد کند. اگر همه اندکی صبور باشند، این سریال راهنمای خوبی برای شان است تا در کارهای شان پیشرفت کنند.

 

منبع: خراسان